Un doctor coreean face un avort din greşeală unei alte paciente

O femeie însărcinată și-a pierdut copilul atunci când un medic i-a efectuat un avort, dintr-o greşeală, după ce personalul medical i-a inversat fişa medicală cu cea a unei alte paciente.

Un reprezentant al postul de poliție Gangseo din Seoul, a declarat că au reţinut un medic ginecolog și o asistentă medicală pentru efectuarea unui avort la o femeie însărcinată în șase săptămâni, fără să verifice în mod adecvat informațiile pacientului înainte de operație.

Potrivit anchetatorilor, victima – o cetățeană vietnameză – i s-au prescris suplimente nutritive pe 7 august. Când a intrat în sala de naşteri – unde, aparent, se făceau de asemenea şi injecții precum și intervenții chirurgicale – nici asistenta și nici medicul nu au verificat identitatea pacientului. Confundând-o cu o altă pacientă la fișa căreia se uitau, asistenta i-a injectat pacientei un anestezic după care medicul a efectuat avortul.

Femeia a revenit la spital a doua zi după ce a pierdut sânge și i s-a spus că fătul a fost avortat.

Poliția i-a reţinut atât pe medicul ginecolog, cât și pe asistenta medicală sub acuzația de neglijență profesională pentru că nu și-au îndeplinit datoria de a confirma identitatea pacientului înainte de a efectua o procedură medicală.

Sunt luate în considerare acuzații de efectuare de avort fără consimțământ, dar, întru-cât victima nu era conștientă de faptul că i se face un avort și, prin urmare, nu și-ar fi putut exprima nici consimțământul, nici refuzul, cei doi suspecți nu au putut fi reţinuţi pentru astfel de acuzații, a explicat poliția. Potrivit legii penale din Coreea de Sud, infracțiunea de avort fără consimțământ este aplicabilă numai atunci când o persoană efectuează în mod deliberat un avort fără acordul său solicitarea pacientului. În acest caz, deoarece avortul a fost efectuat în mod neintenționat, acuzaţia nu se poate susţine.

Avortul este ilegal în majoritatea cazurilor în Coreea de Sud.

Sursa: Korea Herald