Pastorul Pitt Popovici și-a încheiat alergarea la 101 ani

Luni, 21 octombrie, după o călătorie pământească de peste 101 ani, pastorul Petru (Pitt) Popovici  a plecat în veșnicie. S-a născut în data de 12 septembrie 1918 în Harrisburg, Pennsylvania, în familia lui Simion şi Zana Popovici. În anul 1921 familia Popovici s-a reîntors în România, la Firiteaz, iar în iunie 1930, la doar 12 ani, tânărul Petru (Pitt) s-a convertit la credința baptistă. În perioada 1937-1940 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti cu dorința de a deveni păstor.

Între 21 februarie – 5 mai 1945 a făcut stagiul militar, dovedind că este un bun patriot şi iubitor de neam. La finalul stagiului militar s-a căsătorit cu sora Hortensia Cristea, Dumnezeu binecuvântând familia lor cu 3 fete: Iedidia, Angela şi Agnia. In România a slujit ca păstor la Biserica Creştină Baptistă Dragostea din Arad, între anii 1945-1953 şi la Biserica Creştină Baptistă nr.1 (Betel) din Timişoara, între anii 1953-1967. În anii regimului comunist pastorul Petru Popovici s-a opus reglementărilor impuse de regimul ateu, motiv pentru care a fost destituit. Din cauza permanentelor şicanări venite din partea autorităților, familia Popovici a hotărât  să se reîntoarcă în America  înțelegând că pot ajuta mai mult lucrarea din România de peste Ocean. După 4 ani de insistențe, regimul comunist a oferit fratelui Petru Popovici  dreptul de a se întoarce  în America,  acesta având şi cetățenie americană. Întors în America, la Chicago, pastorul Petru Popovici a contribuit, alături de fratele său Alexa, la formarea şi creşterea Bisericii Baptiste Române.

Deasemenea a avut un rol important la dezvoltarea bisericilor din Los Angeles, Sacramento şi Atlanta. Pe parcursul anilor fratele Petru (Pitt) a realizat emisiuni de radio creştin, a tradus şi adaptat cântări, a scris numeroase articole şi cărți cu conținut creştin. Printre cele mai cunoscute cărți se numără: ,,Există viață după moarte?”; ,,Biblia este totuşi adevărată”; ,,Graiul proorocilor”;  ,,Lumini peste veacuri”;  ,,Graiul martirilor creştini”; ,,Colțul de rai”; ,,Eşti sigur?”.

Fratele Petru (Pitt) Popovici a fost un exemplu de credincioşie, smerenie şi pocăință. Plecarea lui în veşnicie  este o pierdere pentru comunitatea baptistă română, dar şi o provocare să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie.

Serviciul de înmormântare va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, la Gwinnett Romanian Baptist Church, Georgia.

SURSA|Comunitatea Baptistă Timișoara.ro