URGENT: Semnează PETIȚIA împotriva închiderii a celor mai mari biserici din Algeria

15/10/2019 Washington DC (Internațional Christian Concern) – International Christian Concern (ICC) a aflat că autoritățile din Algeria au dispus închiderea a două dintre cele mai mari biserici ale națiunii. Ambele biserici fac parte din l’Eglise Protestante d’Algerie (EPA) (Biserica Protestantă din Algeria), o organizație fondată în 1974 pentru a reprezenta în mod colectiv creștinii algerieni în fața guvernului.

Potrivit unui raport al Morning Star News, o biserică protestantă de 500 de membri din Makouda a fost închisă oficial de autorități pe dată de 15 octombrie. Această vine la numai o zi după ce congregația a primit ordin de la guvern, fiind informați că biserica va fi închisă. Că răspuns, membrii bisericii din Makouda s-au adunat în lăcașul de cult pentru a protesta împotriva închiderii.

O a două biserică, din Tizi-Ouzou (EPPETO), a fost notificată că localul va fi închis pe 16 octombrie. EPPETO reprezintă cea mai mare biserică la vest de râul Nil, cu peste 1.000 de membri. Pastorul Salah Chalah este pastorul principal al EPA.

„Astăzi (16 octombrie n.tr), două dintre cele mai mari biserici din Algeria au fost închise”, a declarat un purtător de cuvânt al EPA, pentru ICC, sub protecția anonimatului. „Nu înțelegem nedreptatea neobosită a guvernului algerian față de noi. Ei refuză să ne audă sau să ne asculte.“

Săptămâna trecută, EPA a organizat proteste pașnice împotriva închiderilor bisericii. Ordinele de închidere a celor mai recente două biserici vin la doar câteva zile după ce reprezentanții bisericilor au decis finalizarea protestelor. Pastorul Salah a încercat să se întâlnească de mai multe ori cu autoritățile guvernante pentru a ajunge la o rezolvare în această problemă, însă fără succes.

„Mii de creștinii algerieni s-au găsit acum fără lăcăș de cult”, a declarat purtătorul de cuvânt al EPA pentru ICC. „Dar rămânem încrezători în Domnul. Avem nevoie de rugăciunile fraților și surorilor noastre din întreaga lume”.

Cele două biserici au fost închise în conformitate cu o lege din 2006 care prevede că orice cult neramulan să se desfășoare în clădiri specifice, autorizate. Cu toate acestea, nicio biserică nu a primit permisiunea oficială pentru a putea funcționa fără a încalcă această lege. În urmă acestor închideri, șapte dintre cele 60 de biserici afiliate la EPA din Algeria au fost închise în ultimele șase săptămâni.

Avocatul pentru Drepturile Omului din partea ICC, Matias Perttula, a declarat: „Rapoartele privind creșterea nivelului de intoleranță religioasă în Algeria provoacă din nou un nivel mare de îngrijorare pentru ICC și partenerii noștri. Aceste închideri ale bisericii sunt complet nefondate, fiind indicatori clari ai persecuției și hărțuirii creștinilor din Algeria, care reprezintă o minoritate religioasă semnificativă. ICC intenționează să ridice această problemă cu partenerii noștri, precum și cu membrii Congresului de pe Capitol Hill pentru a-i face conștienți de aceste încălcări ale drepturilor omului.“

Semnează ACUM PETIȚIA ONLINE AICI!

SURSA| Persecution.org