Ziua a 3-a: Char Dham: Puri – #Pray15Days

Festivalul Rath Yatra (Festivalul Carului) Puri, Orissa – INDIA

Localizată pe coasta de est a Indiei, Puri este una dintre cele patru destinații din Char Dham (cele mai reverate situri hinduse de pelerinaj din India). Finalizarea unui pelerinaj la toate cele patru temple Char Dham, începând cu Templul Jagannath din Puri, este considerat de către hinduși un pas important în a ajunge la moksha (salvare, sau eliberare).

Templul Jagannath este unul dintre cele mai faimoase și sacre temple pentru hindușii din India. În fiecare an, în iunie sau iulie, cei ce se închină zeului Jagannath, participă la un festival numit Rath Yatra (Festivalul Carului). Pentru festival se construiește un car de 65 de tone și înalt de 13 metri în cinstea zeității, care este tras cu ajutorul frânghiilor prin tot orașul de către mii de închinători.

Priyanka a călătorit împreună cu mama ei la Puri pentru a participa la acest pelerinaj. În localitatea ei natală, Priyanka cunoscuse câțiva creștini, de la care a auzit povestiri despre Isus și despre învățăturile Lui. Era curioasă să cunoască mai multe despre Isus, dar nu era sigură ce să creadă. Era Isus diferit de zecile de alți zei pe care i-a venerat de când a fost copil?

În momentul în care Priyanka și mama ei au intrat în templu și au văzut mulțimile de oameni închinate în fața zeului, Priyanka a avut o revelație din partea lui Isus. Instantaneu, cuvintele Psalmului 86:8 aveau acum sens în inima ei: „Nimeni nu este ca Tine între dumnezei, Doamne, şi nimic nu seamănă cu lucrările Tale.” Priyanka a devenit convinsă că Isus este singurul și Adevăratul Dumnezeu și că orice altă închinare este zadarnică. A conștientizat că oamenii nu pot fi împăcați cu Dumnezeu niciodată prin pelerinaje, prin banii pe care îi ofereau preoților templelor sau prin proșternarea înaintea zeilor. Știa că numai prin Isus putem experimenta împăcarea cu Dumnezeu. Priyanka s-a întors din pelerinaj cu o nouă afecțiune pentru Isus în inima ei.

Ne rugăm:

  • Ca tot mai mulți hinduși să aibă parte de o întâlnire cu Isus, care să le schimbe viața, în timpul pelerinajelor și cautării lor după Dumnezeu.
  • Ca Hristos să facă să lumineze lumina Sa în inimile hindușilor și să le descopere cunostința lui Dumnezeu. (2 Corinteni 4:6)
  • Ca hindușii să conștientizeze faptul că nu putem să atingem pacea cu Dumnezeu prin propriile noastre eforturi; noi putem doar să acceptăm darul lui Dumnezeu, care este viața veșnică. (Efeseni 2:9)