5.000 de creștini din 100 de națiuni au fost la Ierusalim pentru a celebra Sărbătoarea Corturilor

Israelul a celebrat sărbătoarea biblică  „Sukkot” și mii de creștini din întreaga lume au venit la Ierusalim pentru a vedea profeția împlinită și participa împreună cu poporul evreu la această sărbătoare

A fost un eveniment de gală cu o semnificație spirituală profundă.

„Este împlinirea lui Zaharia capitolul 14, da, a fost minunat, minunat. Trebuie să venim. Creștinii dintre neamuri ar trebui să vină la Ierusalim la Sărbătoarea Corturilor ”, a declarat John Lui, din Carolina de Nord, pentru CBN News.

Aceasta a fost cea de-a 40-a Sărbătoare a Corturilor celebrată de Ambasada Creștină Internațională din Ierusalim (ICEJ). Aproximativ 5.000 de creștini din 100 de națiuni au fost la Ierusalim pentru a se alătura Israelului și pentru a sărbători acest eveniment biblic.

„O mulțime de oameni din nişte mici insule pacifice – Insulele Cook, Samoa și Fiji – au zburat aproximativ 18 ore pentru a ajunge aici. Anul acesta am avut o delegație specială din Egipt, la sărbătoarea corturilor din Ierusalim,” a declarat purtătorul de cuvânt al ICEJ, David Parsons.

ICEJ a sărbătorit, de asemenea, şi munca pe care o face pentru a ajuta mii de evrei să emigreze în fiecare an  în Israel.

„De la fondarea Ambasadei Creștine în urmă cu 40 de ani, ne-am implicat în aliyah, ajutând la strângerea poporului evreu în țara lui Israel și până astăzi am ajutat 150.000 de evrei să facă aliyah, călătoria spre țara lui Israel ”, a spus Parsons.

Una dintre persoanele pe care ICEJ le-a ajutat este un tânăr medic pe nume Daniel, a  venit împreună cu soția sa Anna și doi copii din Ucraina.

„Chiar am speranța că familia mea va găsi aici un viitor bun. Vor avea o educație bună și sunt foarte recunoscător pentru toți cei care ne-au ajutat ”, a spus Anna pentru CBN. „Nu e vorba doar despre ajutorul financiar şi alimentele primite. Este vorba și de sprijinul moral pe care l-am avut.”

Creștinii vin la eveniment pentru că simt un imbold divin să ţină această sărbătoare în Țara Sfântă.

„Vin aici și îmi aduc şi familia pentru binecuvântare”, a spus Reidun Kristoffersen, din Norvegia. „Pentru binecuvântarea lui Dumnezeu. Și simt ca aici este o nouă putere spirituală… Plec acasă cu această nouă putere.”

Piotr Wolochowicz din partea „Misiunii pentru viața de familie” din Polonia spune că participă la sărbătoare pentru că: „Îl iubesc pe Dumnezeu și pentru că iubesc Israelul.”

„Sunt atât de binecuvântată să pășesc pe aceste meleaguri . M-am rugat pentru Israel. Fac parte dintr-un grup de femei, o organizație de femei care mijloceşte pentru Israel … pacea Israelului ”, spune şi Anna, din Liberia.

În cadrul sărbătorii, pelerinii se alătură unei parade festive pe străzile Ierusalimului.

„De ce suntem aici? Pentru a arăta dragostea noastră pentru Israel. Susținem Israelul. Credem că Dumnezeu îi binecuvântează pe cei care binecuvântează Israelul și, astfel, inima noastră se dăruieşte pentru Israel, deoarece inima noastră am dăruit-o lui Dumnezeu și vrem să vedem un Israel binecuvântat şi care trăiește în pace ”, a spus John din Hawaii.

O participantă, Katy din Irlanda crede că mai mulți creștini încep să înțeleagă importanța vizitării Israelului.

„Credem că din ce în ce mai mulți creștini vor ajunge să înțeleagă că trebuie să sprijine Israelul și să nu creadă în minciunile din mass-media. Credem că țara noastră, Irlanda este binecuvântată astăzi pentru că binecuvântăm Israelul ”, a spus ea.

Un israelian a spus că sprijinul creştinilor se simte ca o mare îmbrățișare.

„Cred că este uimitor. Este împlinirea profeției. Și nu am lipsi de aici pentru nici un motiv. În fiecare an venim cu copiii noștri și stăm aici ore întregi văzând pe toți creştinii care defilează. Este frumos, este colorat. Este o fericire. Toți cântă cântece evreești, cântece despre Ierusalim,” a spus el.

Un alt israelian pe nume David este fericit să știe că există atât de mulți creștini din întreaga lume care sărbătoresc împreună cu evreeii.

„Cred că este foarte interesant să știu că există atât de mulți oameni care ne iubesc și care sunt încântați să fie aici în Israel și acesta este un mod fantastic de a arăta parteneriatul dintre noi și restul lumii,”  a spus el.

Sursa: CBN News