Ziua a 6-a: Interacționând cu Cuvântul: povestiri din Biblie – #Pray15Days

Una dintre cele mai cunoscute povestiri din scrierile hinduse este Ramayana. Ramayana este o poveste eroică a regelui exilat, Ram, și a soției sale, Sita, amândoi fiind considerați întrupări ale zeilor. Într-o zi, regele demonic Ravan, o răpește pe Sita. Ram împreună cu fratele lui se luptă într-un mod curajos cu Ravan pentru a o salva pe Sita. La întoarcerea lor victorioasă, oamenii din regat pun lămpi pe scările din fața ușilor pentru a lumina calea și pentru a-i ura bun venit regelui lor. Aprinderea lămplilor este practicată și acum în timpul festivalului Diwali. Hindușii iubesc astfel de povestiri epice și le învață încă de la o vârstă foarte fragedă.

Urmașii lui Hristos iubesc și ei povestirile, iar Biblia reprezintă povestea măreață a unui Rege jertfitor, care Își ține promisiunea de a-Și salva poporul din strânsoarea celui rău și de a-l duce acasă în Împărăția Sa veșnică. Dacă învățăm să povestim istorisirile din Biblie, vom avea un instrument puternic prin care să comunicăm Cuvântul lui Dumnezeu cu prietenii și vecinii noștri hinduși.

Manju, un bărbat indian, a început să vină la întâlnirile bisericii, însă i-a fost foarte dificil să înțeleagă Biblia. Într-o zi, doi credincioși l-au vizitat acasă și au împărtășit cu el povestea Fiului Risipitor. Apoi, Manju a repetat povestirea fără efort în propriile sale cuvinte. Credincioșii i-au pus câteva înrebări simple, iar el a reflectat în mod natural la felul cum sunt oamenii, și la felul cum Dumnezeul iubitor tânjește ca copiii Săi să se întoarcă la El. Unul dintre credincioși a continuat să se întâlnească cu el, și a aflat că în visele lui Manju, o figură întunecată venea și se așeza pe pieptul lui. Creștinul acesta a împărtășit cu el povestirea din Marcu, capitolul 5, despre Isus eliberându-l pe omul posedat de demoni. Manju L-a descoperit pe Isus ca fiind Cel care are putere asupra demonilor și care îi poate da și lui eliberare.

Ne rugăm:

  • Ca creștinii care iubesc și prețuiesc povestirile biblice (Psalmul 19:8-10) să învețe cum să le împărtășească într-un mod intenționat și natural cu oamenii hinduși.
  • Ca hindușii să ajungă să Îi cunoască pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, și istoria salvării pe care El a întocmit-o.
  • Ca prin aceste istorisiri, mulți să ajungă la înțelegerea salvării prin credința în Isus. (2 Timotei 3:15)