Ziua a 10-a: Char Dham: Dwarka – #Pray15Days

În partea vestică a Indiei se află Dwarka, un oraș mic, dar semnificativ din punct de vedere spiritual. În ciuda faptului că are o populație mai mică de 50.000 de locuitori, se numără printre cele „Sapta Puri” (cele mai sacre șapte centre de pelerinaj pentru hinduși). Dimineața devreme, oamenii se adună de-a lungul scărilor care coboară până la punctul de întâlnire al râului Gomti cu Oceanului Arab. Acolo caută să-și spele păcatele lor sau efectueaza ritualuri ghidate de preoții hindusi cu scopul de a le aduce pace sufletelor rudelor lor decedate.

În centrul orașului, înalt cât o clădire cu șapte etaje, dominand orizontul, se află Templul Dwarkadish, sculptat manual și ornat frumos. Dedicat lui Krishna, hindușii cred că acesta era centrul regatului său de pe pământ. În fiecare an, zeci de mii de oameni fac un pelerinaj la acest templu. Mulți călătoresc zile și nopți pentru a vedea acest idol, sperând ca acesta să le audă rugăciunile.

Există o chemare clară a orașului ca loc de întâlnire și închinare, dar în prezent, chemarea a fost întoarsa pe toate părtile și întunecată. Noi credem că într-o zi oamenii vor călători în acest oraș pregătiți să se întâlnească nu cu Krishna, ci cu Dumnezeul care este viu și real și care iubește sufletele si ființele lor; și că așa-zisele binecuvântări pe care le primesc în Dwarka, vor fi binecuvântări reale pe care să le ducă acasă cu ei, împreună cu transformarea țării întregi și cu o nouă viață pentru mulți.

De asemenea, datorită semnificației spirituale a orașului, există un procentaj ridicat de Brahmini (casta preoțească) care trăiește în oraș. Sperăm și ne rugăm ca acești preoți să Îl întâlnească pe Dumnezeu, care îi cheamă, așa cum l-a chemat și pe Samuel, și să răspundă chemării Lui, lăsându-se conduși către adevăratul lor destin, și anume spre chemarea pe care le-o face Dumnezeu, de a-i conduce și pe alții spre libertate și bucurie.

Ne rugăm:

  • Ca acest oraș mic din vestul Indiei să fie o poartă de unde să înceapă o mișcare a Harului lui Dumnezeu.
  • Ca și mai mulți lucratori să fie trimiși în această regiune, să semene sămânța bună și să culeagă mult asteptata recoltă bogată. (Matei 9:37–38)
  • Ca numărul mare de preoți din Dwarka, să fie vase care să se umple de prezența și iubirea lui Dumnezeu, și să îi îndrume pe pelerini înspre o întâlnire cu Dumnezeul Cel Viu.