Ziua a 12-a: Povestiri biblice și henna – #Pray15Days

Asha era o tânără hindusă din casta cea mai înaltă, Brahmin, în vârstă de 22 de ani. Stephany, fiind nou venită în India, a început să studieze limba hindi cu Asha câte două ore pe zi. După șase luni de studiu împreună cu Asha, Stephany se descurca deja destul de bine să vorbeasă despre lucrurile generale în limba hindi, însa îi lipsea vocabularul spiritual de care avea nevoie pentru a purta conversații pline de însemnătate despre Dumnezeu. Tânjea să vorbească despe Dumnezeu cu cei din jurul ei.

Stephany a decis să citească Biblia împreună cu Asha și să îi pună întrebări despre anumite cuvinte și expresii din cele pe care le citeau. Stephany a găsit o carte cu 27 de povestiri biblice începând de la Creație și până la Revenirea lui Hristos. Fiecare povestire biblică avea alături câte un model henna* care putea fi desenat pe mână.

Dupa fiecare povestire citită, cele două tinere discutau despre ceea ce au învățat despre Dumnezeu și despre om, și dacă există vreun păcat sau vreun lucru pozitiv în povestirea respectivă. Undeva în jurul povestirii cu numărul 18, au citit despre Petru, care a umblat pe mare înspre Isus. Când Stephany a întrebat-o pe Asha ce păcat a observat în această relatare, Asha a răspuns că Petru a păcătuit prin faptul ca nu și-a pus toata încrederea în Isus.

Apoi, Asha s-a oprit să se gândească și a spus: „Și eu trebuie să îmi pun toată încrederea în Isus.” Stephany a rămas șocată! În timp ce au continuat să discute, a devenit clar că Asha era pregătită să își trăiască viața pentru Isus, și nu mai pentru vreun alt zeu.

Curând după această întâmplare, Asha a fost botezată în fața întregii sale familii hinduse de castă înaltă. Acum, după cinci ani, ea continuă sa Îl urmeze pe Hristos cu credincioșie, în ciuda persecuțiilor din partea familiei si a vecinilor. De asemenea, a împărtășit și cu multe alte rude și membri ai comunității despre nădejdea pe care o are numai în Hristos. A lui Dumnezeu sa fie toată gloria!

Ne rugăm:

  • Pentru femei ca și Asha, ca să rămână statornice în credința lor în Hristos și să-și împărtășească credința pline de curaj cu cei din jurul lor. (Efeseni 6:10-18)
  • Pentru credincioșii din India, ca să aibă inspirația de a folosi frumoasa artă indiană ca și prin această formă să proclame vestea cea bună și ucenicizeze noi credincioși.
  • Pentru pastorii interculturali și pentru evangheliștii indieni, ca aceștia să învețe să comunice eficient vestea cea bună. (1 Corinteni 9:22)