Ziua a 13-a: Char Dham: Badrinath – #Pray15Days

Sus, pe culmile munților Himalaya din cunoscutul stat indian Uttarakhand, se află faimosul Templu Badrinath. Badrinath este ultima și cea mai provocatoare destinație din cele patru locuri de pelerinaj Char Dham.

Templul Badrinath se află într-un mic sat (numit și Badrinath) pe malul râului Alaknanda, la o altitudine de peste 3.000 de metri. Ninsorile abundente și drumurile greu accesibile, fac ca acest templu stea închis timp de șase luni pe an. Templul este dedicat zeului Vishnu, iar în mijlocul templului se află o statuie a acestui zeu, din piatră neagră și înaltă de trei metri. Preotul cel mai înalt este, în mod tradițional, un brahmin din statul Kerala.

Atracția pentru acest loc este așa de mare pentru hinduși, încat sunt dispuși să se expună unor riscuri uriașe numai pentru darshan, adică pentru a vedea statuia lui Vishnu din interior. În ciuda pericolelor cauzate de ruperile de nori și de alunecările dese de teren – precum cea care a ucis mai mult de 6.000 de oameni în așa-numitul „Tsunami din Himalaya” în iunie 2013 – pelerinii continua sa vină cu miile la templu în sezonul de vară/ sezonul muson. Aproximativ un milion de pelerini vizitează Templul Badrinath anual; este un număr foarte mare, având in vedere accesul foarte dificil și amplasarea la o așa mare înălțime a templului în munții Himalaya.

Templul este unul din centrele spirituale cele mai importante din Nordul Indiei, iar vizita templului este considerată de către hinduși ca un pas important înspre moksha (mântuire). Puterile atribuite acestui templu (la fel ca și celorlalte temple Char Dham), aduc sarcini grele și legături asupra sufletelor disperate după mântuire, care caută mantuirea acolo unde nu poate fi găsită, și care se supun adesea puterilor demonice încercând să atingă divinul. Numai Isus poate oferi mântuirea, iar prin faptul că mers la cruce, nu mai este nevoie să ne aventurăm într-o încercare omenească de a fi reuniți cu Creatorul nostru și eliberați de păcat.

Ne rugăm:

  • Pentru acei un milion de hinduși care merg în pelerinaj la Badrinath în fiecare an între lunile mai și octombrie.
  • Ca creștinii să fie plini de îndrăzneală și să le spună despre Isus pelerinilor care călătoresc înspre Badrinath. (Efeseni 6:19)
  • Ca Dumnezeu să șteargă orice urmă de orbire spirituală care nu-i lasă pe atât de mulți să vadă Evanghelia așa cum este ea, ca singura șansă de salvare din păcat și din moarte. (2 Corinteni 4:4)

Descarcă AICI întregul ghid de rugăciune pentru lumea hindusă 2019!