Jurnal de Rugăciune: Misionarii Wycliffe cuceresc noi teritorii în Asia


Proiectele de alfabetizare: Asia
Lumi M. va călători pentru a se întâlni cu echipa din țara vecină pentru a-i ajuta să evalueze proiectele de alfabetizare cu cele cinci grupuri lingvistice cu care a lucrat împreună până acum și să înțeleagă care sunt următorii pași de făcut. Rugați-vă pentru înțelepciune și protecție în călătorii și pentru familiile care rămân acasă. Coordonatorii trebuie să călătorească mai mult de 24 de ore pentru a se putea întâlni. Rugați-vă și pentru un nou facilitator al proiectului de alfabetizare pentru una din cele 5 comunități lingvistice, dat fiind că cel dinainte s-a retras din rolul său datorită persecuției.

Reînnoirea vizei: familia Taciuc
Rugați-vă pentru familia Taciuc care slujește într-un rol de sprijin tehnic pe câmpul de misiune din Papua Noua Guinee. Mihaela are nevoie de prelungirea vizei pentru a putea rămâne în continuare în Papua Noua Guinee. În prezent așteaptă răspunsul din partea autorităților. Rugați-vă pentru un răspuns favorabil și pentru călăuzirea lui Dumnezeu în orice decizie care trebuie luată după ce cererea lor va fi procesată.

Inițiative de traducere: Global
SIL International are în derulare mai multe proiecte noi sub numele „Resurse de traducere pentru viitor”, inclusiv „Termeni cheie pentru Vechiul Testament”. Un altul se numește „Proiectul Bamboo”, care vizează noi metode de începere rapidă a versiunilor inițiale ale Notelor traducătorilor pentru Vechiul Testament. Rugați-vă pentru călăuzirea lui Dumnezeu și asigurarea continuă de resurse pentru aceste noi inițiative, precum și pentru binecuvântarea Sa pentru o serie de alte proiecte de resurse pentru traducere. Rugați-vă ca Dumnezeu să folosească eforturile acestor specialiști în traducere pentru a ajuta la echiparea traducătorilor Bibliei din întreaga lume ca să producă traduceri de calitate.

Instruire pentru păstorii de la sate: Asia de Sud
O echipă de traducere dintr-un popor din Asia de Sud lucrează la traducerea cărților I și II Samuel. Un traducător părăsește proiectul pentru a avea grijă de nevoile familiei. Rugați-vă ca în curând un alt traducător calificat să se alăture echipei. Lăudați-L pe Dumnezeu că atelierul recent de pregătire a pastorilor din sate a decurs bine. Pastorii cresc în cunoștințele lor biblice și găsesc instruirea mai ușoară și mai încurajatoare. Mulți pastori din sate sunt urmași noi ai lui Isus cu puține abilități de scris și citit. Rugați-vă ca liderii de denominații să îi supravegheze bine. Rugați-vă pentru cursurile de alfabetizare în desfășurare și pentru canalele media pentru Scriptură în curs de dezvoltare în această limbă.

Activități în urma traducerii: Asia
Pe măsură ce unele dintre proiectele de traducere se apropie de finalizare într-o regiune din Asia, există un interes crescut pentru începerea proiectelor de traducere a Vechiului Testament și activități de folosire a Scripturii. În prezent, există 25 de proiecte de traducere în desfășurare în regiune. Rugați-vă pentru modalități de a întâmpina aceste dorințe și nevoi care apar. Rugați-vă pentru dezvoltarea de strategii care pot fi implementate în colaborare cu partenerii și liderii bisericii pentru a răspunde nevoilor comunităților lingvistice.

Evaluarea folosirii Scripturii: Asia
Rugați-vă pentru finanțarea pe termen mediu și lung pentru evaluarea folosirii Scripturii. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru furnizarea de fonduri pentru primii trei ani pentru trei comunități lingvistice. Această evaluare va ajuta echipele de traducere să înțeleagă modul în care Scripturile sunt sau ar putea fi folosite de către membrii comunității. Rugați-vă pentru noul cercetător în folosirea Scripturii și echipa de planificare alcătuită din personal SIL și de la parteneri. Rugați-vă ca liderii bisericii locale să fie implicați activ în implementarea evaluării.

Crearea unei noi organizații locale: Asia
SIL solicită înregistrarea locală pentru o organizație numită SAIL* Church Trust. Această organizație se va concentra pe diverse activități și programe religioase, cum ar fi traducerea Bibliei, implicarea bisericii și folosirea Scripturii. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru oamenii care scriu o constituție pentru noua organizație. Rugați-vă ca cererea de înregistrare să fie acceptată de guvern.
* SAIL înseamnă acțiune durabilă prin integrarea limbii.