Tipografie creştină din S.U.A. refuză publicarea unei reviste cu mesaj LGBT

O tipografie creștină din statul Alabama se află în centrul unui scandal în mass-media de peste ocean, după ce a refuzat să tipărească un număr al unei reviste destinate studenților în care erau materiale cu mesaj LGBT, fapt care contravine convingerilor religioase ale proprietarilor tipografiei.

Interstate Printing tipărește din anul 2012 revista Due South, o publicație destinată studenţilor de la Universitatea din Alabama de Sud, potrivit editorului-șef al publicaţiei Sara Boone. Dar compania a refuzat să tipărească ultimul număr al revistei care conținea materiale despre studenții LGBT și Drag Queens, conform AL.com.

Acest număr al revistei conţinea și materiale care se concentrau pe rasă, persoane cu dizabilităţi și religie.

„M-au trimis un e-mail înapoi și mi-au spus că își vor exercita dreptul de a refuza tipărirea acestui număr, deoarece nu respectă valorile lor creștine și speră că vom tipări alte numere în viitor, care nu au conținut LGBT”, a spus Boone, adăugând că tipografia în cauză le-a ofertat un cost de 5.000 de dolari pentru a tipări 3.500 de exemplare.

„Este foarte ironic pentru mine, deoarece acest număr al Due South este o ediţie specială care prezintă probleme legate de diversitate și incluziune. Și este prima ediţie specială pe care am produs-o vreodată. Refuzul lor de a tipări, deoarece conţinutul este atât de divers, este incredibil de ironic ”, a adăugat Boone.

Un reprezentant al Interstate Printing a declarat pentru Christian Post că compania nu poate oferi „niciun comentariu” cu privire la afirmaţiile lui Boone în acest moment.

Boone a transmis către mass-media un e-mail pe care l-a primit de la Tracy Smith, de la Interstate Printing, în care se explică decizia companiei.

„Întrucât revista Due South promovează libertatea de a-ţi alege stilul de viață, trebuie să ne exprimăm şi noi libertatea de alegere refuzând să tipărim pentru că suntem o companie creștină a cărei principii sunt în dezacord cu conținutul materialului trimis spre publicare,” a scris Smith. „Apreciem relația de peste 40 de ani pe care o avem cu Universitatea din Alabama de Sud și așteptăm cu nerăbdare să continuăm această relaţie cu alte proiecte de servicii de tipărire.”

Într-un interviu pentru NBC News, Boone a susținut că refuzul Interstate Printing „este mai mult decât decât a avea o credința personală.”

„Acest refuz discriminează activ un grup de oameni și încearcă să-i reducă la tăcere”, a susținut Boone.

Într-o declarație oferită presei, Universitatea din Alabama de Sud spune că instituţia lor este angajată față de „principiile libertății de exprimare și a schimbului de puncte de vedere diferite.”

„Ne respectăm studenţii pentru că au curajul convingerilor lor”, a scris Bob Lowery, directorul de comunicare şi relaţii media al școlii, într-un e-mail către NBC News. „În același timp, respectăm, de asemenea, drepturile persoanelor fizice și ale întreprinderilor private de a lua decizii în concordanță cu valorile lor. Sperăm că un dialog sănătos și constructiv poate fi clădit pornind de la perspective diferite.”

Secţiunea „Despre noi” de pe site-ul web al Interstate Printing afirmă că: „Suntem o companie creștină care îl va sluji pe Domnul Dumnezeu Atotputernic în orice fel putem.”

În Statele Unite au fost mai multe bătălii în justiţie în ultimii câțiva ani cu privire la refuzul mai multor proprietari creștini de afaceri de a furniza servicii sau produse care promovau căsătoriile între persoane de același sex sau stilul de viaţă LGBT.

La începutul acestei luni, Curtea Supremă din Kentucky a respins un proces împotriva unei businessman creștin care a refuzat să facă tricouri pentru o paradă gay.

Anul trecut, Curtea Supremă a S.U.A. a hotărât în ​​favoarea cofetarului creștin Jack Phillips, care a fost pedepsit de autorităţile statului Colorado pentru că a refuzat să facă un tort pentru o nuntă a unui cuplu de homosexuali.

O florăreasă din Washington, Barronelle Stutzman, se luptă în justitite de peste șase ani după ce a fost dată în judecată pentru că a refuzat să facă aranjamente florale pentru nunta unor clienții gay.