Tânără creștină din Pakistan răpită și forțată să se „căsătorească” cu un musulman

O fată creștină în vârstă de 14 ani care locuia în Colonia Zia situată în Karachi, Pakistan, a fost răpită, forțată să se convertească la islam și apoi să se „căsătoreasca” cu un bărbat musulman.

Potrivit mai multor surse media, Huma Younus a fost răpită de trei bărbați din casa sa din Karachi în octombrie. Bărbații au așteptat ca părinții ei să plece de acasă înainte de a da buzna şi a o lua cu forța pe fată. Se presupunea că ea a fost dusă la Dera Gazi Khan, un oraș din provincia Punjab din Pakistan, la mai mult de 600 de km de casa sa.

De când a fost luată, părinții fetei au făcut tot ce au putut pentru a-și recupera fiica. Din păcate, oamenii legii nu au fost de niciun ajutor. Christian Today a raportat că la început poliția orașului a refuzat să înregistreze o plângere împotriva răpitorilor fetei, dar în final, după numeroase insistențe ale părinților, oficialii poliției au acceptat plângerea părinţilor.

De asemenea, site-ul menţionat relatează că părinții lui Huma au primit documente de la răpitori la câteva zile după ce a fost luată, inclusiv documente care arată conversia ei la islam precum și un certificat de căsătorie. Mama fetei, Nagina, spune că actele sunt false, deoarece data de pe documente a fost aceeași cu ziua în care fiica sa a fost răpită.

„Nu este posibil,” a spus ea pentru Asia News.

Părinții lui Huma au apelat la Curtea de Justiție din provincia Sindh. Fiica lor trebuia să apară în instanță pe 11 noiembrie, dar nu s-a prezentat.

„Nici nu știm dacă mai este în viață”, au spus părinții ei.

Părintele Saleh Diego, vicar general al Arhidiecezei de Karachi și director al Comisiei Naționale pentru Justiție și Pace (NCJP), dorește ca guvernul și instanțele din Pakistan să împiedice astfel de răpiri și să se asigure că cei responsabili sunt aduși în justiție cât mai curând posibil.

Tabasum, o avocată creștină locală, spune că acest caz jignește comunitatea creștină în ansamblu. „Aceste acte sunt împotriva conceptului de armonie inter-religioasă și amenință țesătura multiculturală a societății și sentimentul fraternității. Minoritățile se simt profund rănite”, a spus ea.

Cazul tragic al familiei Younus nu este neobișnuit în Pakistan.

Conform organizaţiei Internaţional Christian Concern, în primele nouă luni ale acestui an, au existat 34 de incidente de răpire, conversii forțate, violuri și agresiuni împotriva femeilor și fetelor creștine din Pakistan, fapt care arată cât de vulnerabile sunt femeile creștine din această țară.

629 fete pakistaneze vândute ca mirese în China

Cazurile care implică fete tinere, precum Younus, au crescut în ultimul an în Pakistan.

Într-un raport exclusiv, Associated Press (AP) a descoperit recent că 629 de fete și femei au fost luate din Pakistan și vândute ca mirese bărbaților chinezi. Multe dintre aceste fete erau creștine, ușor de exploatat în Pakistan din cauza statutului lor minoritar.

„Minoritatea creștină pakistaneză a devenit noua țintă a traficanţilor care plătesc părinții săraci pentru ca aceştia să-şi dea fiicele lor, unele dintre ele adolescente, spre căsătorie,” conform AP.

Unii anchetatori pakistanezi încearcă să destructureze rețelele de trafic care exploatează pe cei săraci și vulnerabili. Lista victimelor este cel mai concret rezultat, din 2018 încoace, care arata numărul de femei prinse în schemele de trafic.

Cu toate acestea, guvernul pakistanez a încercat să reducă amploarea investigațiilor, punând „presiune imensă” asupra oficialilor Agenției Federale de Investigații care urmăresc rețelele de trafic, a declarat Saleem Iqbal, un activist creștin care a ajutat părinți să salveze mai multe fete tinere din China și a împiedicat alte persoane să fie trimise acolo.

„Unii (oficiali ai FIA) au fost chiar transferați,” a spus Iqbal într-un interviu. „Când vorbim cu liderii politici pakistanezi, ei nu ne acordă nicio atenție”.

Câțiva oficiali au spus că investigațiile privind traficul au încetinit pe măsură ce anchetatorii devin frustrați iar mass-media pakistaneză este supusă la presiuni pentru a-şi limita informările cu privire la trafic. Oficialii au vorbit cu AP sub anonimat, deoarece se temeau de represalii.

„Nimeni nu face nimic pentru a ajuta aceste fete,” a spus unul dintre oficiali. „Întreaga activitate ilegală continuă și crește. De ce? Pentru că știu că pot scăpa de efectele legii. Autoritățile nu dau curs investigaţiilor, toată lumea este presată să nu investigheze. Traficul este în creștere acum.”

El a spus că vorbește despre aceste lucruri „pentru că trebuie să pot fi capabil să mă uit în oglindă dimineaţa. Unde ne este umanitatea?”

Sursa: CBN News