Oficialii musulmani din cadrul ONU refuză acordarea de ajutoare refugiaților creștini sirieni

Tabără refugiați din Iordania

Refugiați creștini sirieni le-au spus celor de la CBN News că au fost blocaţi să obțină ajutoare de la Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, UNHCR, de către oficialii musulmani angajaţi ai ONU din Iordania.

Unul dintre refugiați, Hasan, un sirian convertit la creștinism, a declarat într-un apel telefonic că oficialii musulmani ai ONU, din tabăra de refugiaţi, „știau că am fost musulmani și am devenit creștini şi ne-au alungat și batjocorit. Au refuzat să ne primească în birou. Au ignorat orice cerere din partea noastră.”

Hasan și familia să se ascund acum, temându-se că vor fi arestați de poliția iordaniană sau chiar uciși. Convertirea la creștinism este considerată o infracţiune gravă în Iordania.

Este evidentă existenţa unui tipar clar de discriminare din partea agenției Națiunilor Unite pentru refugiați din Iordania împotriva creștinilor. Și pare să fie un motiv clar pentru care, deşi zeci de mii de refugiaţi sirieni le-a fost permis să se stabilească în Statele Unite și Marea Britanie, doar un număr mic din aceştia sunt creștini, restul fiind musulmani.

Cele două guverne care ar fi putut opri această persecuție a refugiaților creștini – S.U.A. și Marea Britanie – au făcut puțin spre deloc în acest sens.

Un fost arhiepiscop de Canterbury declară: „ne este de ajuns”!

Lordul George Carey a dat în judecată Ministerul de Interne al Marii Britanii, susținând că oficiali „corecţi politic” au aplicat o „părtinire instituțională” împotriva refugiaților creștini. Lordul, vrea să afle şi de ce din cei 60 de mii de refugiați sirieni de război acceptați în Statele Unite și Marea Britanie în 2014, aproape niciunul nu era creștin.

Avocatul lordului Carey, Paul Diamond, explică cazul:

„Aveți această situație absurdă în care este instituită o schemă de ajutor pentru refugiați sirieni și persoanele cele mai oprimate, creștinii, care au fost „supuşi unui genocid,” nici măcar nu pot intra în taberele ONU pentru a primi mâncare. Dacă încerci să intri acolo și spui că eşti creștin sau convertit, paznicii musulmani ai ONU te vor împiedica să intri, vor râde de tine, te vor batjocori și chiar te vor amenința.

Sediul ONU din New York

Refugiat creștin tratat ca şi dușman de către oficialii musulmani ai ONU

Un alt refugiat sirian, Timotei, care ne-a spus că a devenit creștin după ce l-a văzut pe Isus într-un vis, a declarat că, de asemenea, oficialii musulmani ai ONU l-au blocat să intre într-o tabără de refugiați.

„Aproape toți oficialii Națiunilor Unite, cei mai mulți, 99 la sută din ei, sunt musulmani”, a explicat Timotei din Iordania, „și ei ne tratează ca pe dușmani”.

Diamond spune: „Oficialii musulmani suniti au blocat drumul. Ei au râs de creştini, i-au amenințat şi le-au spus: ‘N-ar fi trebuit să te convertești. Ești un idiot pentru că te-ai convertit. Ai ceea ce primești!,’ sau ceva asemănător“

Carey spune că prin simplul fapt că nu iau nici un fel de măsuri, guvernele occidentale sunt complice la ceea ce el numește „răstignirea constantă a creștinilor din Orientul Mijlociu”.

„Nu sunt luate măsuri oricât de simple, nici de guvernul britanic, și nici de cel american”, spune Diamond, „Ar fi simplu doar să deschidem o tabără de refugiați pentru minoritățile religioase, pentru creștini, yazidiți şi oricare alţi ar mai fi, și ar fi sigur. Dar nimeni nu vrea să facă asta.”

Unele ţări deportează refugiații creștini înapoi în locurile unde vor avea de înfruntat închisoarea sau chiar moartea

Refugiaţii creștini care au ajuns în țările occidentale sunt deportați în număr din ce în ce mai mare înapoi în țările musulmane, fără a ține cont de pericolul cu care se vor confrunta.

Avocatul suedez Gabriel Donner, care reprezintă solicitanții de azil creștin, spune că Suedia deportează acum până la o treime din refugiații creștini înapoi în țările musulmane, unde este posibil să fie închiși sau uciși.

Unul dintre acei refugiați creștini care se confruntă acum cu deportarea iminentă este Iman Amir-Ourang din Iran. El spune că oficialii suedezi fie nu au înțeles sau nu le pasă de dovezile credinței sale creștine.

Amir-Ourang ne-a spus: „Există atât de mulți atei care trăiesc în Suedia, astfel ca ei nu pot crede pe cineva care crede în Dumnezeu. Deci doar pentru că ei nu cred în Domnul nostru, nici nu au încredere în persoanele care au credinţă în Domnul.”

„Ei nu înțeleg mesajul din Biblie. Este ceva complet străin pentru ei,” a adăugat Donner.

Marea Britanie ignoră refugiații creștini, în acelaşi timp însă le urează bun venit copiilor luptătorilor ISIS

Președintele Trump a declarat pentru CBN News în 2017 că refugiaților creștini li se va acorda prioritate. Dar lucrători guvernamentali musulmani îi clasifică în mod oficial pe creștini drept amenințări la adresa securității, determinând respingerea cererilor de azil în țările occidentale.

Programul ONU pentru refugiați nu a răspuns solicitărilor de a da explicaţii privind această stare de fapt.

Lordul Carey a făcut un apel public pentru fonduri pentru procesul împotriva Ministerului de Interne britanic, care l-a amenințat deja pe fostul cleric de 84 de ani cu toate cheltuielile de judecată dacă pierde.

Între timp, Ministerul de Interne britanic cheltuiește resurse mari de timp și bani pentru relocarea copiilor teroriștilor ISIS.