Jurnal de Misiune: Evanghelizare în jungla din Manakara

Ultimele două luni au fost pline pe toate planurile. Am avut două misiuni pe termen scurt care au lucrat alături de noi din plin pe mai multe planuri: lucrările cu copiii (Proiectul Didasko) sau Școala Les Moineaux Rouges (Vrăbiuțele Roșii), ajutor medical (au adus medicamente și ne-au ajutat în anumite proiecte medicale – ex: operația unei femei tinere – Fanja Lalaina – dintr-o familie de la Centrul de leproși din Mangaranon), orez pentru familii sărace, ajutor în diferite situații sociale mai dificile și lucrare spirituală complexă: încurajări biserici, turnee de evanghelizare, evanghelizări în junglă, ordinări diaconi.

Prima echipă care ne-a vizitat a venit din Biserica Penticostală Betesda, Watford, Londra între 11-22 Octombrie 2019. Condusă de diaconul Cristian Niță, echipa i-a avut ca delegați ai bisericii din Londra pe Nicu Bobi Gherman (diacon), Marius Marcu și Cosmin Cămărășan.

A doua echipă, venită din 05 Noiembrie până în 15 Noiembrie, echipa din România,  i-a avut ca lucrători pe păstorii Ciprian Bârsan de la Biserica Penticostală Izvorul Vieții din Reșița, Daniel Hada – păstor al Bisericii Penticostale Golgota din Hunedoara și pe Daniel Știrb – din Biserica Penticostală Filadelfia din Paris.

Două dintre cele mai obositoare lucrări pe care le-am realizat împreună au fost turneele evanghelistice 1. Isus, Lumina Lumii – cu Biserica Betesda din Londra și 2. Turneul Evanghelistic Isus, Ușa spre Salvare, cu păstorii români veniți în Insula Roșie.

Au plecat prietenii noștri spre Londra, iar zilele trecute, păstorii spre România, însă lucrarea continuă aici, în Madagascar.

În următoarele trei zile suntem într-o campanie de evanghelizare în junglă, în câteva sate: Antenimary, Kalafotsy, Ambalatany, Andakana, Ifanirea și Marozahatra. Am pus ca rezervă în cazul în care ploaia ne împiedică să aterizăm în unele dintre acele sate Tsivahamba, Benahotraka și Ambohitsarabe.

Două botezuri în apă vom avea, oamenii așteptându-ne să le slujim în Ambalatany și în Ifanirea. Așadar, trei zile încărcate, pline de emoție, pline de întâlniri și efort. Însă este un efort al dragostei, la care contribuie Helimission prin parteneriatul său și Biserica Assemblee de Dieu din Manakara și Vakinankaratra prin dragostea lor.

Vă rugăm să ne purtați în rugăciuni!
– Cerem protecție spirituală împotriva diferitelor atacuri demonice care vin din partea vrăjitorilor din regiune;
– Cerem ocrotirea familiilor noastre, care simt aceste lupte spirituale în planul fizic;
– Cerem ca Domnul nostru Isus Hristos să ne ocrotească cu puterea și sângele lui viețile și casele;
– Cerem o deschidere a inimilor oamenilor prinși în lanțurile fricii în fața Evangheliei proclamate;
– Cerem binecuvântare peste toate zecile de persoane care doresc să intre în Trupul lui Hristos, Biserica, prin botezul în apă;

Autor: Marcel Saitiș

Sursa: Misiune Madagascar