‘Este cel mai greu lucru, dar eu îl iert’: Fiica victimei împușcate într-o biserică îl iartă pe atacator

West Freeway Church of Christ din White Settlement, Texas (Foto: Juan Figueroa – The Dallas Morning News via AP)

Fiica unui diacon, care a fost împușcat în acest weekend într-o biserică, a ales să îl ierte pe ucigașul tatălui ei.

Anton „Tony” Wallace, în vârstă de 64 de ani, a fost împușcat mortal la Biserica West Freeway Church of Christ, duminică, după ce un om înarmat a intrat în biserică și a deschis focul asupra enoriașilor. Wallace a fost împușcat în timp ce le servea Cina Domnului fraților și surorilor în Hristos.

Fiica sa, Tiffany Wallace, a declarat pentru NBC News, că biserica ar fi fost gata să îl primească pe omul înarmat cu brațele deschise, dacă acesta avea nevoie de ceva. „Mâncare, un adăpost – am fi fost gata să îl ajutăm cu orice nevoie ar fi avut”, a spus ea.

Când Tiffany l-a observat pe bărbatul care a intrat în biserică purtând o barbă falsă, s-a gândit că este probabil numai un vizitator, care caută o comunitate, o biserică. Câteva momente mai târziu, în timp ce avea tava pentru cină în mână, tatăl ei a fost împușcat mortal.

„Totul s-a întâmplat așa repede”, a spus Wallace. După ce s-a asigurat că copiii ei sunt în siguranță, Tiffany s-a repezit spre tatăl ei, care a murit mai târziu la spital.

Antony „Tony” Wallace, victima atacului armat

Tiffany a mai spus că tatăl ei era mereu pregătit pentru cer. „Nu am crezut niciodată că se va întâmpla ceva asemănător. M-am gândit că tatăl meu va îmbătrâni și se va îmbolnăvi, dar nimeni nu se gândește vreodată că s-ar putea ca tatăl său să fie ucis”, a spus ea.

Atacatorul a fost împușcat mortal după câteva secunde, de către un membru al echipei de securitate a bisericii.

Tiffany a declarat că ceea ce a făcut omul care i-a ucis tatăl este un lucru foarte rău. Însă în ciuda crimei sale atroce, Tiffany a ales să îl ierte.

„L-am iertat. Acesta este cel mai greu lucru de declarat, pentru că este vorba de cineva care mi-a omorât propriul tată, dar totuși îl iert”, a spus Wallace. „Nu voi scuza niciodată ceea ce a făcut, dar îl iert.”

Poliția nu a stabilit încă, care a fost motivul atacului.

Sursa: CBN News