Îndemn la rugăciune pentru situația tensionată din Orientul Mijlociu

Generalul iranian Qassem Soleimani, a fost ucis de forțele americane în Irak, pe data de 3 ianuarie, după ce acesta a încălcat interdicția de a intra în Irak și pentru că a planificat o serie de atacuri împotriva unor diplomați americani.

Președintele Trump a ordonat să se tragă înspre Soleimani, un comandant de vârf foarte popular în armata Iranului, numind-o, „o acțiune decisivă și defensivă”, după ce au avut loc atacuri repetate ale forțelor susținute de iranieni asupra trupelor americane din Irak.

Lucrurile au degenerat însă, iar moartea lui Soleimani provoacă ură în țările din Orientul Mijlociu și în Statele Unite. Se așteaptă ca Iranul și aliații săi să riposteze. De asemenea, Irakul a boicotat decizia Statelor Unite ale Americii de a-l ucide pe general.

Qassem Soleimani, în vârstă de 62 de ani, a fost general peste forțele Quds din Iran, despre care se spune că ajută organizațiile teroriste din țări precum Irak. A fost menționat cândva de liderul suprem al Iranului, Ayatollah Ali Khomeini, ca fiind „martirul viu al revoluției”. A fost al doilea cel mai puternic om din Iran. Se presupune că multe organizații vor dori să-i răzbune moartea.

De aceea, ar trebui să luăm cea mai puternică acțiune posibilă în fața acestei situații tensionate – să ne rugăm.

Rugați-vă pentru liderii aflați în această regiune. Cereți-I lui Dumnezeu să le dea înțelepciune liderilor guvernamentali în această situație tensionată și să caute o soluție pașnică, dar care să protejeze securitatea națională.

Rugați-vă pentru trupele armate americane și nu numai. Având în vedere că bazele militare sunt cele mai probabile ținte, să ne rugăm pentru înțelepciunea oficialilor militari și pentru siguranța fiecărui soldat de pe pământ.

Rugați-vă pentru creștinii din sudul Irakului. Creștinii pot fi de asemenea în pericol din cauza asocierii creștinismului cu SUA, în mintea extremiștilor islamici.

Rugați-vă pentru cetățenii țărilor din Orientul Mijlociu. Airstrike-urile au devenit o apariție constantă în Orientul Mijlociu, iar această tensiune în plus, nu va face decât să îi pună în pericol pe locuitorii acestor zone sensibile.

„După ce am petrecut zeci de ani pentru a oferi ajutor umanitar în unele dintre cele mai volatile colțuri ale lumii – inclusiv Venezuela, Siria, Irak și Nigeria – am învățat că rugăciunea este mai mult decât esențială, este cea care poate să aducă pacea. Rugăciunea ne amintește de dependența noastră de Dumnezeu și ne ajută să vedem dincolo de noi înșine prin nevoile altora.”

„Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru cei afectați de război și pentru cei care ar putea fi în pericol în următoarele săptămâni sau luni. Fie ca Dumnezeu să îi protejeze și să îi ajute să găsească un drum pașnic pentru a merge înainte”, a declarat pentru CBN News, Vernon Brewer, fondatorul World Help, o organizație umanitară creștină care servește nevoilor materiale și spirituale ale oamenilor din comunitățile sărace din întreaga lume.

Sursa | CBN News