Sunt toate păcatele egale în fața lui Dumnezeu?

Cuvântul acesta ,,păcat’’ este menționat de multe ori în Scriptură. Biblia îl cataloghează drept ,,o problemă’’ cu care orice ființă umană a avut de-a face, fie că vorbim de apostoli, de profeți sau de orice alt credincios, toți am avut de înfruntat păcatul în viețile noastre. Și atunci, cum sunt toate păcatele catalogate în Față lui Dumnezeu? Când evanghelistului Billy Graham i-a fost adresată această întrebare, el a răspuns:

 „Este greu să încerci să cataloghezi păcatele în funcție de gravitatea lor. Într-un fel, toate păcatele sunt egale prin faptul că toate ne despart de Dumnezeu. Afirmația Bibliei „Căci plata păcatului este moartea…” (Romani 6:23), se aplică tuturor păcatelor, fie că este vorba de gândire, de cuvânt sau faptă. Totodată, pare evident că unele păcate sunt mai mari decât altele, și ar trebui judecate în consecință. Furtul unei pâini pare un păcat mult mai mic față de omorârea unui om. Păcatele pot diferi, de asemenea, la rădăcina lor.”

Teologii au încercat secole la rând să împartă păcatele în categorii: păcatele care au de-a face cu fizicul uman (curvia, uciderea, etc), și păcatele care se rezumă la mintea omului (poftă, ura, etc). Isus se uită cu aceeași asprime la adulterul comis (actul a avut loc), ca și la cel care e doar în minte. Prin urmare, inima este un factor cheie în încercarea de a înțelege natură păcatului. Satan a dorit să fie asemenea lui Dumnezeu, a fost izgonit din ceruri. Anania și Safira au mințit despre suma de bani cu care au vândut proprietatea și au murit instantaneu. Iar o altă categorie sunt cei care au comis păcate similare sau chiar la fel, însă li s-a arătat milă.

Revenind la întrebarea: ,,Toate păcatele sunt egale în ochii lui Dumnezeu?’’ Răspunsul este DA, pentru că Dumnezeu este Sfânt, prin urmare, nu există un grad diferit de păcat. Natura Sa pură și iubitoare, va vedea întotdeauna păcatul ca fiind păcat și la fel de urat înaintea Lui. Isus a venit să ia asupra Sa păcatul lumii.Nu există păcat ,,tolerabil’’ pentru Dumnezeu.

SURSA|BeliefNet