Un complet de judecată din Brazilia a dat verdictul : Netflix trebuie să înlăture filmul care Îl înfățișează pe Isus că fiind gay

Un judecător brazilian a somat platforma de filme Netflix să scoată din lista de streaming, filmul de comedie care a stârnit un scandal internațional prin insinuarea lui Isus că ar fi homosexual.

Hotărârea, pronunțată miercuri de judecătorul din Rio de Janeiro, Benedicto Abicair, se aplică numai țării sud-americane și este valabilă dacă nu intervine o altă instanță care să facă recurs la decizia dată de Brazilia, potrivit Associated Press.

Filmul de 45 de minute, produs de grupul de comedie din Rio „Porta dos Fundos”, a determinat la crearea unei petiții online, prin care să forțeze platforma Netflix să elimine filmul, care a strâns mai mult de 2,36 milioane de semnături.

Judecătorul Abicair și-a întărit convingerile că un astfel de film este „o blasfemie”, când o organizație catolică braziliană a depus plângere, susținând că „onoarea a milioane de creștini” a fost rănită de difuzarea filmului. În hotărârea sa, judecătorul a stabilit că retragerea filmului „este benefică nu numai pentru comunitatea creștină, ci și pentru societatea braziliană, care este, în cea mai mare parte creștină”.

Atât Netflix, cât și Porta dos Fundos au refuzat să comenteze hotărârea. O decizie anterioară a instanței a respins cenzurarea filmului, producătorii au susținut, în apărarea lor că acest film este o formă care ține  de libera exprimare.

Marco Feliciano, un pastor brazilian din São Paulo, a declarat că Netflix „a întrecut măsură” prin difuzarea unei asemenea reprezentări a lui Isus, a informat Daily News .

„Atât creștinii cât și necreștinii mi-au cerut să iau măsuri împotriva membrilor iresponsabili ai Porta do Fundo”, a scris el. „E timpul să acționăm ca și colectiv, în unitate – bisericile și toți oamenii de bună credință – pentru a pune capăt acestui lucru.”

Hotărârea judecătorească, potrivit AP, vine în condițiile în care președintele conservator brazilian Jair Bolsonaro taie finanțarea pentru proiecte de artă care contestă „valorile creștine”, împiedicând totodată sărbătorile „carnavalului flamban”. Criticii președintelui l-au etichetat drept un președinte care aduce un „război cultural”.

SURSA|Christian Headlines