Conferința „Seamănă | Udă | Seceră” la Centrul Precept Ministries din Surduc

Trei zile, 7 județe, 14 localități și 30 de învățători de școală duminicală este suma celei de-a doua ediții a Conferinței pentru lucrătorii cu copii organizată de Precept Ministries România. Evenimentul a fost găzduit de Centrul Biblic din Surduc, județul Timiș în perioada 10-12 ianuarie. Timp de trei zile învățătorii au învățat la rândul lor cum să îi învețe mai eficient și atractiv pe copii și adolescenți, Cuvântul lui Dumnezeu în baza metodei de studiu inductiv.

Participanții sau aprofundat în beneficiile lucrării cu copiii și adolescenții, au învățat diferite moduri de a predea lecția Biblică și au putut împărtăși altora ideile de lucrare din experiență lor.

Pe agenda evenimentului, dascălii școlilor duminicale au studiat intens două manuale. Cursul „Doamne cum Te numești”? pentru copii și Întoarce-ți inima spre Dumnezeu pentru tineri.

„După statistici copiii sub 15 ani alcătuiesc o treime din populația de 7 miliarde al planetei, iar în multe țări în curs de dezvoltare copiii alcătuiesc aproape jumătate din populație. Scopul conferinței a fost să transmitem liderilor importanța de a lucra și a investi Cuvântul lui Dumnezeu atât în viața copiilor din biserică, cât și celor din afara bisericii, să-i încurajăm, să-i susținem în această lucrare importantă și să transmitem viziunea de a merge și a face ucenici după Marea Trimitere a Domnului Isus (Matei 28:19-20). Viziunea noastră este să formeze ucenici demni de urmat ai lui Isus Hristos, prin studiul inductiv al Bibliei, având o concepţie biblică despre lume şi slujind cu credincioşie biserica locală, prin puterea Duhului Sfânt”, ne-a împărtășit profesorul în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv, Elena Ferciug.

Evenimentul aflat abia la a doua ediție, va deveni o tradiție de două ori pe an. Următorul eveniment care va aduna lucrătorii cu copii la odihnă și instruire va avea loc în iulie 2020.