Curtea Constituțională din Germania va decide în privința legii eutanasiei

Luna aceasta, Curtea Constituțională a Germaniei, a declarat, că își va anunța hotărârea privind eutanasia pe data de 26 februarie 2020.

Curtea a examinat paragraful 217 din codul penal privind sinuciderea asistată, în urma unei plângeri legată de incriminarea eutanasiei.

„O societate corectă și dreaptă are grijă de cei vulnerabili. Odată ce s-a deschis ușa uciderii intenționate, nu mai există nici un punct logic de oprire. În țările unde eutanasia este legală, cum ar fi Belgia și Olanda, numărul cazurilor de eutanasie continuă să crească în fiecare an. Dreptul internațional protejează cu putere dreptul la viață – în special pentru cei mai vulnerabili. Prin urmare, statele ar trebui să consolideze – nu să slăbească – legile care protejează bolnavii, persoanele în vârstă și pe cei ce se află în suferință. Ei merită cea mai mare grijă. Legalizarea sinuciderii asistate este un pas letal în direcția greșită”, a declarat Felix Böllmann, avocat german și consilier legal al ADF International.

Am evidențiat pericolele eutanasiei în broșura noastră, care investighează ce s-a întâmplat în țări precum Belgia, Canada și Olanda, țări, care din păcate, au pornit pe acest drum.

Cazul Mortier v. Belgia

În prezent, contestăm la Curtea Europeană a Drepturilor Omului legea eutanasiei din Belgia în cazul Mortier v. Belgia.

Mama lui Tom Mortier a fost eutanasiată în anul 2012, fără ca familia ei să fie anunțată și consultată înainte. O zi mai târziu, Mortier a aflat că mama lui a fost eutanasiată, și explicația pe care a primit-o, a fost faptul că „suferea de depresie netratabilă”. Aceasta s-a întâmplat în Belgia, unde eutanasia este legală. Legea specifică însă, că persoana trebuie să se afle într-o „condiție medicală de suferință psihică sau fizică constantă și insuportabilă, care nu poate fi atenuată, care rezultă dintr-o tulburare gravă și incurabilă, cauzată de o boală sau un accident”. Mama lui Tom era sănătoasă din punct de vedere fizic. Psihiatrul, care o trata de mai bine de 20 de ani, a confirmat că ea nu îndeplinea nici din punct de vedere psihic, cerințele legii eutanasiei din Belgia.

Afirmă Demnitatea | Oprește Eutanasia

În octombrie 2019, ADF International a lansat campania globală Afirmă Demnitatea | Oprește Eutanasia. Scopul acestei campanii este acela de a împărtăși informații despre realitatea eutanasiei prin povestiri și mărturii personale, prin procese de judecată în curs, și prin studii legate de impactul eutanasiei asupra persoanelor și asupra societății. Campania dorește să încurajeze oamenii din toată lumea să ia inițiativă pentru dreptul la viață și să afirme demnitatea inerentă a fiecărui om.

Sursa: ADF International

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.