Jurnal de Rugăciune: Parteneriat în misiunea pentru Surzi

Traducerea Evangheliei după Luca: Filipine
Lăudați-L pe Domnul că Evanghelia după Luca în limba Guinsalugen Subanen este gata pentru distribuire. Rugați-vă ca mulți oameni din această comunitate să primească și să citească aceste Scripturi cu entuziasm și ca viețile lor să fie transformate. Facilitatorul proiectului, Levi Cruz cu Asociația Traducătorilor din Filipine, lucrează îndeaproape cu traducătorii în limba maternă. Cereți-I Domnului sănătate bună, inimi ascultătoare și înțelepciune pentru această echipă, în timp ce continuă să traducă Noul Testament Guinsalugen Subanen.

Parteneriat pentru ateliere de ortografie: Filipine
Lăudați-L pe Dumnezeu că membrii personalului Asociației Traducătorilor din Filipine au fost invitați să faciliteze ateliere de dezvoltare a ortografiei organizate de Programul Național de Educație pentru Popoare Indigene. În perioada 27 – 29 noiembrie au organizat un atelier pentru participanții din șase grupuri de limbi din nordul Filipinelor: Agta, Bugkalot, Ibaloy, Tuwali, Kankanaey și Ayangan. Rugați-vă pentru înțelepciune, unitate și călăuzire pentru cei implicați în acest program guvernamental. Rugați-vă pentru relații puternice între oamenii din comunitățile lingvistice și partenerii implicați.

Parteneriat în misiunea pentru Surzi: Statele Unite; Global
Din cele 70 de milioane de Surzi din întreaga lume, mai puțin de 2% sunt urmași ai lui Isus. Misiunea organizației DOOR Internațional este de a duce Cuvântul lui Dumnezeu Surzilor și de a ajuta Surzii să aibă părtășie la nivel local. Personalul DOOR se concentrează pe traducerea Bibliei în limbajul semnelor și instruirea în ucenicie, evanghelizare și conducere. Organizația colaborează cu urmași Surzi ai lui Isus pentru a dezvolta mișcări de plantare de biserici. DOOR colaborează și cu alte organizații*, astfel încât mai mulți Surzi să-L cunoască pe Isus. Rugați-vă ca DOOR și organizațiile partenere să ofere expertiza și coordonarea necesare pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu printre Surzi.

*DOOR International este o organizație din Alianța Globală Wycliffe și, de asemenea, este parteneră cu Asociația pentru Dezvoltarea Limbajelor Semnelor din Pacific Asia, Compania Seed, Deaf Harbor și Societatea Biblică a Surzilor.

Organizațiile Alianței Globale Wycliffe s-au rugat împreună: Global
De Ziua Mondială de Rugăciune pentru traducerea Bibliei din noiembrie, 32 de organizații din Alianța Globală Wycliffe au răspuns invitației de a se ruga cu o altă organizație. Carolina din organizația PAAM din Panama aduce mulțumiri spunând: „Noi și Wycliffe Ungaria am făcut schimb de cereri de rugăciune. Ne-am angajat să ne rugăm pentru echipa din Ungaria pe parcursul întregii luni. A fost o binecuvântare”. Wycliffe Caraibe s-a rugat cu Wycliffe Cehia. Au cântat împreună un cântec de laudă, fiecare în limba lor și s-au rugat unii pentru ceilalți. Denise din Wycliffe Caraibe spune: „Vom aprofunda relația noastră cu Wycliffe Cehia și vom programa oportunități de a ne ruga împreună în alte perioade pe parcursul anului”. Valerie, din Wycliffe Canada, spune: „A fost o experiență bună să ne rugăm cu o altă organizație în Ziua noastră de Rugăciune. Aceasta a oferit grupului nostru o perspectivă mai largă și sentimentul comunității în afara biroului nostru”.

Pregătirea pentru Adunarea Globală: Africa de Sud, Global
Adunarea Globală a Alianței Globale Wycliffe se ține la fiecare patru ani pentru participanți din toate organizațiile alianței. Este un timp de formare de parteneriate, să auzim împreună vocea lui Dumnezeu și să sărbătorim ceea ce face Dumnezeu în și prin Alianță și prin mișcarea de traducere a Bibliei. Următoarea Adunare Globală va fi în Jo­han­nes­burg, Africa de Sud în septembrie 2020. Rugați-vă pentru echipa de planificare pe măsură ce discută numeroasele detalii ale evenimentului. Membrii echipei de planificare sunt din diferite părți ale lumii și nu se pot întâlni față în față de multe ori înainte de eveniment. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru suportul extraordinar al personalului Wycliffe din Africa de Sud, care a ajutat deja echipa în multe feluri. Rugați-vă ca procesul de pregătire pentru Adunarea Globală și evenimentul în sine să fie o binecuvântare pentru Wycliffe Africa de Sud, partenerii lor și bisericile.

Forumul Bibliei din sudul Pacificului: Pacific
În noiembrie, 51 de persoane reprezentând 23 de organizații s-au reunit în Nadi, Fiji, pentru a participa la o întâlnire a Forumului Bibliei din sudul Pacificului. Forumul a oferit oportunitatea de a împărtăși și schimba informații despre situația traducerii Bibliei în Pacific. Participanții au fost motivați să consolideze parteneriatul și să împărtășească resurse pentru scopul lor comun de a face Cuvântul lui Dumnezeu disponibil și accesibil în limbile locale. Forumul a fost găzduit și facilitat de Societatea Biblică din Australia, SIL Zona Pacific și Wycliffe Australia.

Comunitate de practică pentru consultanți în traducere: Papua Noua Guinee
Lăudați-L Domnul pentru programele de formare și echipare a consultanților în traducere din Papua Noua Guinee. Asociația de traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee intenționează să creeze o comunitate de practică pentru consultanți și interni în 2020. Acest lucru le va oferi posibilitatea de a învăța unul de la altul și de a împărtăși idei, experiențe și provocări. Cereți-I Domnului să binecuvânteze timpul lor de colaborare.

Sursa: Wycliffe România

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.