Forumul Dialogos: „Nemuritor în epoca digitală – o privire postumanistă asupra condiției umane”

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, echipa Forumului Dialogos vă invită la prima ediție din acest an cu tema: „Nemuritor în epoca digitală – o privire postumanistă asupra condiției umane”. Tradițional, evenimentul este găzduit de Sala de Conferințe a Colegiului Național Pedagogic „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, Bulevardul Dragalina, nr. 3- 5.

Nanotehnologia, criogenia, ingineria genetică, tehnicile de copiere și transfer a informației cerebrale… Tehnologii actuale și, mai ales, de un viitor imediat. Vor fi toate acestea în măsură să ne ofere o replică tehnologică a conceptului de „nemurire”? Vor crea noile tehnologii posibilitatea Învierii, altfel decât o înțeleg creștinii?

Despre toate acestea, într-o sesiune fascinantă a Forumului Dialogos, cu dr. Rodica Mocan.

Rodica Mocan este conferențiar universitar și prodecan la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Interesele sale didactice și de cercetare se concentrează asupra impactului noilor medii digitale asupra diferitelor aspecte ale vieții, cu un interes special pentru expresiile artistice aflate la intersecția dintre artă și tehnologie. Crezul său academic: să asiste noua generație în înțelegerea potențialului extraordinar oferit de noile tehnologii și în asumarea responsabilității utilizării acestora în contextul complex al noii ere digitale.

 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.