O judecătoare creștină a REFUZAT să oficieze căsătorii între persoane de același sex și a dat statul Texas în judecată!

O judecătoare din Texas a dat în judecată statul după ce a fost avertizată la începutul acestui an că nu poate refuza să efectueze căsătorii între persoane de același sex.

Potrivit CBN News, judecătoarea Waco Dianne Hensley a primit un avertisment public de la Comisia de Stat din Texas privind conduita judiciară după ce aceasta a refuzat să oficieze căsătorii între persoane de același sex.

Hensley este o femeie credincioasă, care a declarat reporterilor că a ei conștiință o împiedică să oficializeze nunți între două persoane de același sex. Ea a mai spus că are o „scutire religioasă” de la efectuarea acestor ceremonii.

Cuplurile homosexuale care au mers la biroul lui Hensley pentru a-și programa căsătoria au fost trimise la alte oficii pentru a efectua ceremonia, acest lucru însă i-a făcut pe cei care doreau să se căsătorească să depună o plângere împotriva lui Hensley.

„Pentru a oferi o soluție și de a răspunde unei nevoi în comunitatea mea, rămân fidelă credințelor mele religioase, însă pentru asta am primit un „avertisment public”. Nimeni nu trebuie pedepsit pentru asta”, a scris ea într-o declarație.

Hensley este reprezentată de First Liberty Institute, un grup specializat în cazuri de libertate religioasă. First Liberty Institute spune că Comisia de Stat a încălcat legea statului atunci când a admonestat-o ​​pentru convingerile ei în privința căsătoriei între persoane de același sex.

Comisia de stat nu a amendat-o pe Hensley, însă ea a spus că avertismentul „a împărțit substanțial libera exercitare a religiei sale, fără o justificare convingătoare”.

Ricardo Martinez, CEO al „Equality Texas”, a subliniat faptul că, în jurământul său de instituire în funcția de judecător, Hensley s-a angajat să „servească toți texanii”.

„Acești aleși continuă să irosească banii contribuabililor într-o obsesie de a-i discrimina pe homosexualii și transgenderii texani. Lucrul ăsta  nu este ceea ce se dorește sau se așteaptă de la aleși”, a spus Martinez. „Discriminarea de orice fel este inacceptabilă. Acțiunile lor sunt însuflețite, inutile, o pierdere de bani ai contribuabililor și, cel mai important, este greșit.”

„Texas Tribune” raportează că Hensley solicită „o hotărâre declarativă din partea instanței prin care se declară că orice justiție a păcii poate refuză să oficieze o nuntă de acest fel”, dacă poruncile credinței lor religioase le interzic să participe la ceremonii de căsătorie între două persoane de același sex.“

SURSA|ChristianHeadlines

1 comentariu

  1. Stan Ion 6 februarie 2020

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.