Majoritatea americanilor vor ca politicienii să restricţioneze semnficativ accesul la avort

La 47 de ani de când avortul a devenit legal în toată America, un sondaj de opinie realizat de către Marist Poll, relevă faptul că cei mai mulţi dintre cetăţenii americani îşi doresc o decizie din partea Curţii Supreme a Statelor Unite de a schimba legea, prin „renunţarea la legalizarea avortului pe tot teritoriul Americii şi lăsarea unei decizii în această chestiune la latitudinea statelor,” a spus Carl Anderson, lider al Knights of Columbus (o organizaţie catolică, n. trad.), care a fost şi sponsorul sondajului.

Un comunicat de presă în care se anunţă rezultate sondajului, concluzionează că „o majoritate solidă vrea să aleagă candidaţi care sprijină restricţii substanţiale în privinţa avortului.” Cei mai mulţi americani resping și motivarea din „Roe vs Wade”, decizia Curţii Supreme a S.U.A. din 22 ianuarie 1973 prin care avortul a devenit legal în toate statele americane.

Anderson mai spune că răspunsurile din partea celor care s-au identicat ca susţinători ai avortului în favoarea restricţiilor, arată câte de „derutant poate fi confundarea termenilor de ‘pro-avort’ cu susţinere pentru ‘avort liber de orice restricţii’.”

Raportul arată că 41% din respondenţii pro-avort ar vota candidați care sprijină restricţii privind accesul la avort, faţă de 96% din respondenţii care sunt pro-viață.

Atunci când evaluează un candidat la preşedinţie, sondajul a găsit că există o diferenţă de 10% (de la 45% la 35%), între cei care s-au identificat că pro-viață şi care spun că problema avortului este un „factor major care influenţează votul”, faţă de cei care sunt pro-avort.

În America a început deja numărătoarea inversă pentru alegerile prezidenţiale, ce vor avea loc în noiembrie, iar unele evenimente care au loc chiar luna aceasta vor da tonul privind dezbaterea în privinţa drepturilor privind avortul.

Trump și-a afirmat apăsat poziţia sa pro-viață, când a declarat ziua de 22 ianuarie ca fiind Ziua Naţională pentru Demnitatea Umană.

În plus, pe 2 ianuarie, peste 200 de senatori şi congresmeni americani au semnat o petiţie prin care se cere Curţii Supreme să anuleze decizia în cazul Roe vs. Wade.

În luna martie, Curtea Supremă va analiza primul caz despre avort, de când judecătorul Brett Kavanaugh (un judecător conservator, n. trad.) l-a înlocuit pe Anthony Kennedy în 2018.

Conform jurnalistului creştin Jim Denison, Planned Parenthood (cea mai mare reţea de clinici de avort din S.U.A., n. trad.) îi „presează pe doctori să îşi calce pe conştiinţă şi să facă avorturi sau trebuie să renunţe la medicină,” în timp ce „Centrul pentru Drepturi Reproductive (o organizaţie pro-avort, n. trad) face eforturi pentru a elimina restricţiile existente privind avortul şi a ajuta statele să promoveze legi care să sprijine avortul.”

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.