Trei biserici din Sudan incendiate de două ori în mai puţin de o lună

În luna ianuarie 2020, trei construcţii temporare ce găzduiau întâlniri ale bisericii au fost incendiate în Bout, Sudan. Exista suspiciuni că radicalii islamiști din zonă sunt responsabili pentru arderea a trei biserici în 28 decembrie 2019. Aceste trei clădiri au aparținut Bisericii Baptiste din Sudan, Bisericii Romano-Catolice și Bisericii Ortodoxe. După ce aceste clădiri au ars, fiecare dintre congregații a construit structuri temporare în locul lor. Fiecare dintre acestea a fost incendiate din nou pe 16 ianuarie.

Un pastor local anonim din Bout a declarat pentru Morningstar News că el confirmă acest incident. „Acest incident este real; cele trei biserici au fost incendiate de două ori în mai puțin de o lună.” Cu toate acestea, noul ministru pentru afaceri religioase, Nasr al-Din Mufreh a spus că guvernul din Sudan este dedicat libertății religioase și a investigat această situație. El a spus că, din informatiile pe care le are, o singură biserică fusese atacată, iar poliția a arestat și interogat un suspect. Au eliberat apoi acest suspect, spunând că nu există suficiente dovezi pentru reţinerea lui.

Dacă noul guvern din Sudan dorește să arate că se schimbă cu adevărat, atunci trebuie să ajute la reconstrucția acestor biserici, să-i aducă în faţa justiţiei pe cei care au comis acest act și să creeze și să aplice legi stricte cu privire la cei care atacă orice persoană, de orice credință şi lăcaşurile lor de cult. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci înseamnă că schimbările promise de autorităţi nu se realizează.

Sursa: persecution.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.