Săptămâna Căsătoriei 2020: „Căsătoria creată pentru un scop” la Timișoara

Săptămâna Căsătoriei este o celebrare anuală în perioada 7–14 Februarie care constă într-o serie de evenimente și acțiuni destinate cuplurilor căsătorite. Este o sărbătoare internațională dedicată relației de căsătorie, o săptămână în care fiecare cuplu are oportunitatea de a-și celebra, îmbunătăți și îmbogăți mariajul.

Această inițiativă a început în Marea Britanie în anul 1996, iar astăzi se extinde în tot mai multe țări din lume, inclusiv în România. Această săptămână are ca scop promovarea căsătoriei, întărirea căsniciei și susținerea valorilor familiale în societate.

Viziunea inițiatorilor este foarte provocatoare: „Să oferim fiecărui cuplu căsătorit oportunitatea de a-și sărbători și înfrumuseța căsnicia. Căsătoria înseamnă mai mult decât o promisiune sau un angajament între un bărbat şi o femeie, sau mai mult decât un document semnat în fața autorităților statului. Căsătoria este un legământ prin care un bărbat şi o femeie devin una, inseparabil, se completează reciproc și asigură continuitatea şi echilibrul omenirii.”

Este o bună oportunitate pentru noi și bisericile noastre să afirmăm concepția Scripturii despre căsătorie și importanța deosebită pe care Dumnezeu o acordă familiei. La Biserica Providența vom marca evenimentul acesta printr-o tabără virtuală (7-14 Februarie) pentru cuplurile căsătorite cu tema: „Căsătoria: Creată pentru un scop”.

De asemenea, la întâlnirea noastră de rugăciune de marți seara (11 Februarie), cât și joi seara (13 Februarie) la întâlnirea tinerilor, vom aborda teme despre căsătorie. Știu că și alte Biserici au dat atenție în anii trecuți acestei inițiative benefice, iar dacă găsiți că este oportun să marcați acest eveniment, puteți găsi mai multe informații pe www.marriageweek.ro

Samy Tuțac

Pastorul Bisericii Providența Timișoara

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.