Forumul Dialogos: „Nemuritor în epoca digitală” cu Rodica Mocan

Nanotehnologia, criogenia, ingineria genetică, tehnicile de copiere și transfer a informației cerebrale… Tehnologii actuale și, mai ales, de un viitor imediat. Vor fi toate acestea în măsură să ne ofere o replică tehnologică a conceptului de „nemurire”? Vor crea noile tehnologii posibilitatea Învierii, altfel decât o înțeleg creștinii? Despre toate acestea, au discutat participanții la prima ediție din 2020 a Forumului Dialogos, într-o sesiune fascinantă, cu dr. Rodica Mocan.

„Nemuritor în epoca digitală. O privire postumanistă asupra condiției umane” un subiect complex la prima vedere, dar vital de important de pătruns și abordat dintr-o perspectivă biblică.

Rodica Mocan este conferențiar universitar și prodecan la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Interesele sale didactice și de cercetare se concentrează asupra impactului noilor medii digitale asupra diferitelor aspecte ale vieții, cu un interes special pentru expresiile artistice aflate la intersecția dintre artă și tehnologie. Crezul său academic: să asiste noua generație în înțelegerea potențialului extraordinar oferit de noile tehnologii și în asumarea responsabilității utilizării acestora în contextul complex al noii ere digitale.

Evenimentul găzduit tradițional de Sala de Conferințe a Colegiului Național Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, a fost moderat de Emil Bartoși și înregistrat în premieră pentru publicul larg. Forumul Dialogos este un forum care vizează implicarea într-un mod public în dialogul dintre credință și cultura contemporană.

Sursa: Forumul Dialogos

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.