Scoală primară evreiască din Anglia condamnată pentru că nu învaţă respectul pentru persoanele LGBT

Toras Emes, o şcoală primară evreiască strict ortodoxă (haredi), din Salford, Marea Britanie, a fost luată în vizor de către Oficiul Britanic pentru Standarde în Educaţie, Meserii şi Protecţia Copilului (Ofsted), pentru că nu învaţă respectul pentru persoanele LGBT.

Toras Emes, care este o școală independentă pentru băieți, a primit aprecieri pozitive în toate zonele de interes supuse inspecției, cu excepția conducerii și a managementului.

Conform Ofsted, această situaţie se datorează faptului „că există standarde școlare independente nesatisfăcute. Standardele nesatisfăcute sunt în special cele privind încurajarea respectului față de ceilalți …”

„Deși elevii dezvoltă respect pentru oricine, indiferent de cine sunt, ei nu dezvoltă o înțelegere sigură a tuturor persoanelor ale căror caracteristici sunt protejate în conformitate cu Legea Egalității din 2010.”

Legea Egalității include orientarea sexuală și identitatea de gen.

Drept urmare, Toras Emes a fost calificată în general ca o școală care „necesită îmbunătățiri”, așa cum a fost și în inspecția anterioară de acum doi ani.

Parteneriatul pentru Școlile Evreiești, rețeaua de școli a Consiliului de Conducere Evreiesc, și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la politica Ofsted, deoarece încă alte două școli primare ortodoxe haredi din Gateshead, se găsesc într-o situaţie similară cu Toras Emes.

Ofsted a spus că școala din Salford și-a îmbunătățit programa seculară de la ultima inspecție, iar accentul pe lectură și cunoștințele profesorilor a crescut.

Școala este „în centrul comunității”, cu relații puternice între școală și mediul familial. Dar elevii primesc „puțină înțelegere asupra diferențelor din societate”, conform Ofsted.

Sursa: Jewish Chronicle

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.