Aproximativ șase din zece părinți creștini care frecventează regulat o biserică, spun că motivul principal pentru care au ales biserica în care sunt, este dorința de a-și crește copiii într-un mediu religios, potrivit unui nou studiu BARNA.
„Copiii îi pot influența pe părinți când vine vorba de a alege biserica pe care o vor frecventa. Acest lucru sugerează că, pentru ca bisericile să atragă și să păstreze membrii, educarea copiilor trebuie să fie o parte cheie a acestora”, arată statisticile studiului.
Studiul s-a bazat pe un experiment asupra a 508 cupluri care frecventează biserica cel puțin o dată pe lună și „sunt total de acord” cu patru criterii specifice ale creștinismului. Studiul etichetează acest segment de creștini „extrem de devotați”. Părinții chestionați au cel puțin un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. 58% dintre aceștia spun că implicarea copiilor într-un mediu creștin este „motivul principal” pentru care au ales biserica în care se află (22% sunt total de acord cu afirmația de mai sus, iar 36% sunt „oarecum” de acord).
Între timp, studiul a constatat că 64% dintre creștinii devotați, care sunt căsătoriți merg la biserică în fiecare săptămână, comparativ cu 51% dintre părinții singuri care fac acest lucru.
„Pentru unii, timpul peste program petrecut la locul de muncă în timpul săptămânii sau pentru un părinte singur, înseamnă mai puțin timp și energie chiar și pentru o activitate de familie care este foarte importantă pentru ca familia să funcționeze, cum ar fi participarea la biserică. Pentru alții, poate fi o problemă ce ține de gestionare având legătură cu împărțirea timpului în weekend”, se mai arată în rezultatele studiului.
Rezultatele chestionarului au mai dovedit că acei copii care sunt mai activi în biserică tind să fie la fel și în afara bisericii, participă și la alte activități, nu doar la cele de la Școala Duminicală sau rugăciunea împreună cu familia. Totodată, aceștia au aproximativ de două ori mai multe șanse să se implice în activități de informare și voluntariat.
Potrivit studiului Barna, creștinii dedicați, sunt cei care au participat la slujbele bisericești în ultima lună (în afară de cele care au legătura cu vreo sărbătoare sau un eveniment special – acolo unde majoritatea oamenilor oricum merg) și sunt total de acord cu patru aspecte ale credinței:
- „Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu și conține adevărul despre lume.”
- „Isus Hristos a fost răstignit și a înviat pentru a învinge păcatul și moartea.”
- „Și-au asumat un angajament personal față de Isus Hristos, El fiind cel mai important în viața lor.”
- „Doresc să le transmită mai departe credința și copiilor lor.”
Rezultatele studiului au fost făcute publice pe 30 ianuarie 2020 și împreună cu un alt studiu, care a avut loc în perioada 17 septembrie – 18 octombrie anul trecut, acesta face parte dintr-un corp de cercetare mai mare, „Ghidarea copiilor spre a descoperi și a utiliza Biblia, și spre a-L urmă pe Isus”.
SURSA|ChristianHeadlines
Scoala Duminicala ar trebui sa se adreseze in primul rand acelor copii si tineri care nu au parinti sau tutori crestini…din pacate salile de clasa sunt pline de copii crestinilor,care in loc sa se ocupe ei de invatarea Cuvantului in familie au delegat pe invatatori ,adesea tineri si fara experienta sa le invete copii.Se cheltiiesc mari sume pe tot felul de materiale didactice,conferinte etc.pentru o lucrare care trebuie sa se faca in familie.Copii sunt separati de parinti ,biserica este straina pentru ei ,nu si vad parinti in rugaciune ,nu aud predici pana tarziu…Sunt crestin de peste 30 de ani am fii si fice si stiu ce scriu.
Cu tot respectul, dar Școala Duminicală nu e doar pentru copiii creștinilor, e același lucru cu „Biserica ar trebui sa fie numai pentru cei ‘necreștini’, dar e plină de creștini”. Evident ca învățătura o primesc acasă, dar nu văd nimic rău în Școala Duminicală. Poate în unele Biserici “e in plus”, dar hai să nu generalizăm.
Cu tot respectul!
Aveți mare dreptate; copiii trebuie sa stea langa părinții lor chiar in momentele in care se roaga sau asculta predica, nu in sali cu vreo persoana neexperimentata (sau nu, dar care nu are cum sa isi dea la fel de mult interesul, fiind doar exceptii).