ȘAPTE orașe au anulat contractele pentru locațiile programate în turneul lui Franklin Graham din Marea Britanie

Un singur oraș, din cele opt programate, va mai primi vizita evanghelistului Franklin Graham în Marea Britanie. Informația a fost făcută publică pe site-ul oficial al Asociației Evanghelistice Billy Graham (AEBG).

Turneul programat în perioada, 30 mai – 4 octombrie 2020, avea rezervate opt locații, în opt orașe diferite din Regatul Unit, șapte dintre ele au fost anulate din cauza presiunilor exercitate de comunitatea LGBTQ. Refuzul de a găzdui evenimentele Evanghelistice cu Franklin Graham a fost motivat de faptul că acesta a făcut declarații care sunt incompatibile cu valorile lor și a numit căsătoria gay un păcat.

„Prezența evanghelistului Graham poate stârni ura, și ar putea fi o amenințare la securitatea comunității noastre LGBTQ+” au declarat activiștii pro

Administrația stadionului ACC Liverpool, a fost prima locație care a anulat contractul cu AEBG pe 24 ianuarie. De atunci, încă șase locuri au procedat la fel. Site-ul Graham Tour listează fiecare oraș care a anulat acest eveniment evanghelistic. Doar în Newcastle, la Utilita Arena, încă este programat să aibă loc turneul. Planetshakers și Michael W. Smith fiind invitați să susțină un moment de închinare prin cântare.

Bryan Kerr, un ierarh al Bisericii Scoțiene, și un susținător al căsătoriei între persoane de același sex, a lansat o petiție pentru a pune presiune pe Campusul Evenimentelor din Scoția de a anula apariția lui Graham pe arena Glasgow Hydro, dând rezultate imediate: „Scottish Event Campus” a anulat evenimentul. Susan Aitken, liderul Consiliului Local al orașului Glasgow, a declarat la scurt timp că „nu ar fi potrivit ca evenimentul să continue”, a relatat BBC.

Presa „mainstream” și susținătorii LGBT din Regatul Unit l-au denumit pe Graham ca fiind „anti-gay” și „un predicator al urii”. Un raport al BBC a menționat că Graham „a fost criticat în urmă afirmațiilor sale privind căsătoria, că această ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, precum și că ar fi făcut comentarii despre adepți ai Islamului.”

Graham spune însă că vrea doar să predice Evanghelia și să le spună și altora despre dragostea lui Dumnezeu. De asemenea, Graham spune că aceste locuri discriminează creștinismul istoric.

„Este greșit că managerii locațiilor și oficialii locali să ia o decizie care să dezavantajeze creștinii. Sperăm că acele locații vor permite până la urmă că evenimentul să aibă loc” a declarat Graham.

O postare făcută pe site-ul „Graham Tour”, adresată susținătorilor, spune că turul va continuă așa cum este programat.

„Încă încercăm să punem la punct locațiile exacte în care turneul lui Franklin Graham va avea loc, dar dorim să fim cât se poate de clari că atât inițiativa, cât și toate demersurile de pregătire vor avea loc în aceleași date prevăzute în planificarea inițială. Continuăm să luăm în considerare locațiile pentru evenimentul principal și, după ce am stabilit unde vor avea loc reuniunile, vom veni cu actualizări”, se notează în comunicatul oficial publicat pe site-ul turneului.

Graham a scris câteva gânduri deschise cetățenilor din Marea Britanie.

„Lumea s-a schimbat dramatic de când tatăl meu, Billy Graham, a fost ultima dată în Marea Britanie. Apartenența la biserică a scăzut, moralitatea este în scădere, instituția căsătoriei este în pericol, secularismul, lipsa evlaviei, pătrunde pe toate nivelele societății, chiar și în unele biserici, din păcate. Deși s-au schimbat multe, soluția problemelor lumii noastre nu s-a schimbat – ea constă în credința în Dumnezeu prin Fiul Său, Isus Hristos. Aceasta este speranța primordială a Evangheliei”, a declarat evanghelistul.

ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să susțineți în rugăciune această cauză. Rugați-vă pentru Marea Britanie, ca la această cotitură istorică pentru ei să rămână cu ușile deschise pentru Evanghelie. Rugați-vă pentru Franklin Graham, a echipei implicată în pregătirile acestui turneu să reușească să găsească puterea și soluțiile cele ma potrivite. Rugați-vă ca toate aceste evenimente să aibă loc și să atingă inimi, să aducă vindecare spirituală și morală în Marea Britanie. Pentru mai multe detalii și istoria acestui turneu CLICK AICI! Pentru mai multe știri despre Franklin Graham CLICK AICI!

SURSA | ChristianHeadlines

 

2 Comentarii
  1. Dudas ioan 8 februarie 2020 Reply
  2. Giurgiu Cornelia 9 februarie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.