Viorel Iuga: Apel la rugăciune pentru Franklin Graham

Stimați frați și surori,
Fără a spune aici mai mult decât trebuie, ne-am bucurat când am constatat că Franklin Graham, care a vizitat și România, a rămas statornic principiilor biblice privitoare la căsătorie, familie și păcat în general. Chiar dacă nu am prevăzut nivelul reacțiilor publice, rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Bănuiesc că cel puțin unii dintre voi ați citit ce se întâmplă în lume și în Europa.

Organizatorii evenimentelor și cei care închiriază sălile pentru întâlnirile evanghelistice sunt supuși unor presiuni fără precedent. Unii organizatori și proprietari au rămas pe poziție, iar alții au cedat presiunilor exercitate de anumite minorități și au anulat contractele. Să ne rugăm cu credință și perseverență pentru răspândirea Evangheliei în lume. Să mijlocim pentru Franklin Graham, pentru toți evangheliștii și pentru toate organizațiile care investesc în prezentarea unei Evanghelii curate. În timp ce ne rugăm, în fiecare zi, în ocazii oficiale sau private, suntem chemați, de asemenea, să investim mai mult și mai înțelept în răspândirea Evangheliei lui Isus Cristos. Să mărturisim adevărul, atât în contextul adunărilor noastre, cât și prin acțiuni publice.

Oamenii și oficialitățile pot refuza sau anula contracte, dar nu pot schimba mandatul pe care ni l-a dat Domnul Isus Cristos. Oamenii pot încerca să oprească vorbitori sau pot anula evenimente, dar nu pot închide gura creștinilor cu inima devotată lui Isus și sfintei Evanghelii. Să nu ne cuibărim în tranșee! Să nu ne ascundem în nepăsare, confort sau frică! Dușmanii NU ne pot stinge credința și NU ne pot opri mărturisirea. Dacă îi lăsăm să ne închidă gura sau dacă alegem să ne punem botnița singuri, atunci este trist, dureros și rușinos.

Să ne reamintim că „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință” (2 Timotei 1:7). Să folosim puterea divină în mărturisirea Evangheliei transformatoare! (Fapte 1:8.)

Viorel Iuga

Președintele Uniunii Baptiste din România

Un comentariu
  1. Rodica Sch. 8 februarie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.