Agențiile de Securitate supraveghează agresiv creștinii în baza Legii Anti-Extremism din RUSIA

Agențiile de securitate rusești folosesc drepturile neîngrădite de supraveghere pe care le au în baza „Legii Yarovaya”, introdusă în 2016, pentru a impune restricții dure grupurilor creștine evanghelice, în numele combaterii unor activități „extremiste” vag definite.

Legea, care prevede amenzi dure și chiar potențiale expulzări din Rusia, impune restricții grupurilor religioase, inclusiv necesitatea obținerii unei autorizații pentru a se întâlni în afara clădirilor înregistrate în scop religios. Aceasta, de fapt, scoate în afara legii întâlnirile de rugăciune ținute în casele creștinilor, dar incriminează și bisericile de casă.

Legea le oferă, de asemenea, agențiilor de securitate acces la comunicațiile private deținute de companiile de telecomunicații, inclusiv la „conversații telefonice și mesaje text”.

„Practic nu există protestanți care nu au fost afectați de lege”, a spus un pastor al unei biserici protestante din Moscova. „Conduc o adunare de 50 de persoane și aproape în fiecare duminică, o echipă a Poliției ne întrerupe serviciile… Uneori, autoritățile locale se îmbracă în haine civile și bat la ușa noastră, cerând să fie lăsați să se roage, chipurile”.

„Dacă nu îi lăsăm să intre, ei ne filmează cum îi refuzăm și apoi folosesc înregistrările împotriva noastră. Dacă îi lăsăm să intre, atunci ei fac poze în interiorul bisericii pentru a identifica modalitățile prin care încălcăm Legea Yarovaya. Până acum a trebuit să plătim mai multe amenzi pentru «activitate misionară ilegală»”.

În orașul Noyabrsk, pastorii unei biserici baptiste au fost amendați pentru construirea unui loc de joacă pentru copii lângă o biserică. Poliția a susținut că acei copiii ar putea fi expuși unor „activități misionare ilegale” citind literatura religioasă pe care ar găsi-o dacă ar intra în clădirea bisericii.

Potrivit Asociației Misionare pentru Educarea Copiilor (AMEC), orice manifestare religioasă, orice tabără este ilegală, dar Dumnezeu dă înțelepciune și călăuzire creștinilor de aici să găsească modalități de a spune copiilor despre Dumnezeu. Rusia are 142.5 millioane locuitori, 16% sub 14 ani. Orfanii și copiii străzii sunt des afectați de virusul HIV, ceea ce mărește la 8% numărul morților sub 5 ani. Haideți să mijlocim pentru copiii Rusiei – Domnul Isus a murit și pentru ei, și ei merită să cunoască această dragoste care s-a jertfit. Să ne rugăm pentru misionarii care încearcă să le spună adevărul, ca Dumnezeu să le dea biruință și în ciuda interdicțiilor copiii să-L cunoască pe Dumnezeu în mod personal.

Rugați-vă pentru abrogarea „Legii Yarovaya”, care impune restricții atât de dure, invadează viața privată a creștinilor și incriminează bisericile de casă. Cereți ca Domnul să-i protejeze pe creștini de acuzații nefondate și să îi ajute să rămână puternici, păstrându-și încrederea în Domnul.

ȘtiriCreștine.ro amintește că prin Legea „Yarovaya” introdusă în 2016, în Rusia este ilegal să îți mărturisești credința în afara clădirii unui biserici. Așa zisa Lege Anti-Terorism sau extremism vizează direct creștinii și îi califică drept teroriști, vezi detalii AICI! Doar în primul an de la adoptarea legii, peste 200 de cazuri au fost aduse în fața instanței în baza acestei legi, iar 53% dintre acestea au fost intentate împotriva creștinilor, vezi detalii AICI!

Vedeți mai multe știri despre viața Bisericii Persecutată în Rusia AICI!

Sursa: Fondul Barnabas

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.