PREGĂTIRILE pentru Graham Tour 2020 continuă! (VIDEO)

Deși mai multe locații din Scoția și Anglia au anulat contractele cu Asociația Evanghelistica Billy Graham (AEBG), programate să aibă loc în această vară, acest lucru nu-l descurajează pe evanghelist să vestească Vestea Bună în  Marea Britanie. Din contra, Franklin Graham intenționează să proclame cu mai mare îndrăzneală Cuvântul lui Dumnezeu și le-a cerut credincioșilor să se roage pentru aceste evenimente evanghelistice. În weekend-ul, 7-9 februarie 2020, Franklin Graham a efectuat o vizită la Londra, încurajând echipa la rugăciune și împărtășind  câteva gânduri din experiența personală cu presa din Marea Britanie.

În ultimii 66 de ani, Asociația Evanghelistică Billy Graham a ajuns în regiune de câteva zeci de ori prin intermediul a trei generații de evangheliști: Billy Graham, Franklin Graham și Will Graham.

„Lumea s-a schimbat dramatic de când tatăl meu, Billy Graham, a fost ultima dată în Marea Britanie. Apartenența la biserică a scăzut, moralitatea este în scădere, instituția căsătoriei este în pericol, secularismul, lipsa evlaviei, pătrunde pe toate nivelele societății, chiar și în unele biserici, din păcate. Deși s-au schimbat multe, soluția problemelor lumii noastre nu s-a schimbat – ea constă în credința în Dumnezeu prin Fiul Său, Isus Hristos. Această este speranța primordială a Evangheliei”, a declarat Franklin Graham.

Asemenea vremurilor și problemelor de atunci, la fel se întâmplă și acum. Negativitatea presei și nemulțumirile publicului, cu care s-a confruntat și Billy Graham în acea perioada în care predica în Marea Britanie, continuă și în zilele noastre, când fiul marelui Evanghelist, îi calcă pe urme tatălui său.

Mai jos sunt relatate doar câteva povestiri ale celor care au fost prezenți la turnee ale lui Billy Graham, dar care erau împotriva prezenței lui în oraș – asta până când au ajuns la eveniment și au experimentat dragostea și puterea lui Dumnezeu.

„Când Billy Graham a venit la Londra în 1966, un prieten credincios m-a întrebat: Ai să mergi să îl asculți pe Billy Graham?” I-am explicat că nu sunt de acord cu el; tot ce spune este fals și se folosește de emoțiile oamenilor pentru a-și atinge scopul. Dar mi-am rezervat un bilet la autocar, în secret, pe care l-a pus la dispoziție una din bisericile locale. Așa cum am stat, în spatele lojei care era rezervată pentru presă… Dumnezeu a început să-mi vorbească și încet am început să elimin din negativismul și prejudecățile mele. Am decis să mă întorc din nou, în următoarea zi în locul unde era programat evenimentul, la Earl’s Court, de dată această pentru a asculta ce spune Billy Graham. Știam bine unde aveam să îmi petrec veșnicia – în iad. Am decis că în noaptea aceea să-mi predau toată viața în mâinile lui Isus și, când s-a făcut invitația, am fost printre primii care au mers în față. În prezent, păstoresc trei biserici situate la sud de Bristol. Recent am bucuria de a revedea câteva persoane care l-au descoperit pe Isus în acea perioada, la întâlnirile pe care Billy Graham le-a avut cu Mission England”, a povestit John Higgins din Bristol.

„În iunie 1967, biserica noastră a efectuat o călătorie la Cambridge pentru a vedea transmisiile live ale întâlnirilor Earls Court ale lui Billy Graham. Am acceptat și eu invitația unui prieten de a merge, mai mult de a ieși seara din casă. Oricum, la cinema nu ar fi putut fi altceva mai puțin emoționant – vedeam doar o imagine proiectată pe un ecran – totuși am simțit că acesta era mai mult decât un predicator cu clișee religioase. Acest „Hristos” despre care Graham a vorbit atunci, îmi arăta exact starea mea și realitatea”, a împărtășit amintirile Bernard James Plume de Suffolk.

În ultima seară de evanghelizare din Manchester, eram în acel moment din viața mea, în care după mulți ani în care l-am respins și evitat pe Dumnezeu, aveam nevoie de ajutor, și nu orice fel de ajutor, ci unul pe care nu mi-l putea oferi nimeni. Cu toate că eram conștient de faptul că am nevoie de Dumnezeu, am luptat din răsputeri cu acest gând, nu vroiam să recunosc. După ce în mintea mea am fost total împotriva lui Billy Graham și eram hotărât pe deplin să nu mă expun niciunui sentiment sau vreunei emoții, atunci când s-a făcut chemarea pentru cei care doresc să-L primească pe Dumnezeu în viață și în inima lor, nu-mi mai amintesc să fi auzit niciun cuvânt din acea predică sau chemare, dar inima mea a auzit o invitație, și a răspuns apelului”, este mărturia lui Robert Bell din S. Australia.

SURSA|BillyGraham.org

 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.