Candidat la președinția SUA din 2020, forțat să se retragă din cursa din cauza că vede avortul că o „tragedie”

Candidatul democratic la președinția SUA, Andrew Yang, se confruntă cu reacții dure datorită convingerilor sale legate de avort, potrivit Faithwire. Într-un forum recent din New Hampshire, noul candidat a numit avortul ca fiind „o tragedie”, iar mai mulți avocați i-au sugerat să renunțe la candidatură.

„Există o poziție importantă, pe care nu o pot exprima doar așa, e ca și cum aș fi prea dur, deși trebuie să spun că în acest sens chiar sunt foarte strict. Cred că demersul unei sarcini trebuie să fie strict între mamĂ și medic, iar statul nu ar trebui să intervină deloc până la naștere. Dar este o tragedie pentru mine când cineva decide că nu dorește să aibă un copil; este o decizie personală foarte dificilă și este un subiect care ar trebui să ne sensibilizeze foarte tare. A sărbători un copil, a sărbători familia, acestea sunt valori umane universale”, a declarat acesta, subliniind și că nu este de acord cu cei care apară avortul.

Cei care susțin avortul, din mișcarea „Abortion is Healthcare”, consideră că Yang nu poate să conducă țara din cauza opiniilor și părerilor sale.

Scriitoarea și consultanta în comunicare, Lauren Rankin, a replicat: „Avortul este o experiență umană foarte comună, care merită demnitate și respect. Nu ajungi să conduci Partidul Democrat în 2020, dezonorându-i și demonizându-i pe cei care au făcut avort până acum și pe cei care i-au apărat și susținut. Una din patru femei au făcut un avort în această țară, iar Andrew Yang își batjocorește alegătorii și umanitatea atunci când face astfel de afirmații. Nu trebuie să-ți fie rușine că ai făcut alegerea potrivită. Avortul nu este o tragedie – lipsa de acces la acesta este tragedie”, a punctat Lauren Rankin.

Când Yang a făcut referire la „apărarea avortului”, se referea probabil la campania #ShoutYourAvort din 2015, care a încurajat femeile să discute despre experiențele lor pe rețelele sociale. Sau, poate când președintele Ligii Naționale pentru Drepturile la Avort, Ilyse Hogue, a declarat la DNC, în 2016, că a fost „foarte norocoasă” să facă un avort, din cauza unei sarcini „nedorite”.

Yang pare să fie unul dintre puținii candidați democrați care își evidențiază convingerile asupra acestei probleme. Senatorul Bernie Sanders a declarat că avortul este „absolut esențial” pentru susținerea democraților. De asemenea, și senatorul Elizabeth Warren și fostul vicepreședinte Joe Biden au promis că vor codifica accesul la avort la nivel național, în cazul în care vor fi aleși.

SURSA|ChristianHeadlines

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.