100 de lideri ai bisericilor din Marea Britanie s-au întâlnit cu Franklin Graham la Londra (FOTO)

Franklin Graham s-a întâlnit sâmbăta trecută cu peste 100 de pastori și lideri ai bisericii, în timp ce a vizitat Regatul Unit înaintea turneului său evanghelistic din această primăvară. Peste 1.900 de biserici din U.K. cooperează cu Asociația Evanghelistică Billy Graham pentru Turul Graham 2020. Evenimentul va începe la Glasgow, Scoția, în luna mai, urmat de opriri în orașele engleze Newcastle, Sheffield, Milton Keynes, Liverpool, Birmingham și Londra; de asemenea va avea și o oprire în Cardiff, Țara Galilor.

Deși toate cele 8 locații ale turneului au spus recent că s-au anulat, Franklin Graham i-a încurajat pe pastori și lideri ca evenimentul să aibă loc. Cu o zi mai devreme, el a explicat și reporterilor: „Planurile noastre vor evolua puțin. Se vor schimba din ceea ce aveam, dar vom fi în locuri mai bune. Cu ajutorul lui Dumnezeu, oamenii își vor pune nădejdea în Isus Hristos Sper că aceasta va consolida bisericile din Marea Britanie”, a declarat pentru BBC, Franklin Graham.

În cadrul interviurilor media din weekendul trecut, evanghelistul a explicat de ce vine în U.K. „Domnul mi-a pus pe inimă acum câțiva ani dorința de a viziata Marea Britanie, împărtășind mesajul dragostei lui Dumnezeu cu această generație. Există generații de oameni care nu știu nimic despre Dumnezeu, așa că pur și simplu vom propovădui Evanghelia în Marea Britanie. Începem să ne opunem pentru că venim în numele lui Isus Hristos și asta este ofensator pentru lume. A fost atât de ofensantor încât L-au bătut în cuie pe o cruce – L-au urât. Sper că acest turneu va aprinde un incendiu în bisericile din Marea Britanie pentru a evangheliza. Nu știu cât e ceasul în timpul lui Dumnezeu, dar cred că suntem la miez de noapte a vremurilor prooricite în Scripturi. Așa că haideți să spunem bărbaților și femeilor Evanghelia. Să predicăm Evanghelia de la un capăt al acestei națiuni, până la celălalt”, a declarat ferm Franklin Graham.

În timpul evenimentelor evanghelistice din 2018 din Blackpool, Anglia, Franklin Graham s-a confruntat cu proteste similare. Totuși, peste trei zile, se estimează că 9.000 de oameni au auzit Evanghelia în persoană și aproape 50.000 de oameni au urmărit fluxul live online. Sute de persoane au început o relație cu Isus Hristos, fie mergând înainte la eveniment sau indicând decizia lor online.

Franklin Graham a împărtășit emoțiile pe care le trăiește de fiecare dată când predică Vestea Bună a lui Cristos și bucuria de a avea această oportunitate în Marea Britanie: „Acesta va fi ceva mai mare decât ne-am planificat, deoarece venim în Numele lui Isus. Vă veți alătura cu noi pentru a ne ruga ca Dumnezeu să lucreze la detalii și pentru o recoltă imensă de suflete?”, a fost provocarea evanghelistului lansată celor 100 de slujitori prezenți la întâlnirea de rugăciune pentru Turul Graham 2020!

ȘtiriCreștine.ro amintește că pregătirile pentru Turul Graham 2020 a fost peturbat după ce Arena din Liverpool a anunțat pe 22 ianuarie că nu mai poate găzdui evenimentul evanghelistului Franklin Graham. Aceștia și-au explicat gestul prin faptul că valorile și opiniile lui Franklin Graham sunt „incompatibile cu valorile lor”, referindu-se în special la interpretarea sa biblică asupra căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Decizia celor de la ACC Liverpool vine în urma unei scrisori trimise de rețeaua LGBTQ către Liverpool Labour în care susțin că: „Prezența evanghelistului Graham poate stârni ura, și ar putea fi o amenințare la securitatea comunității noastre LGBTQ+”. Vedeți știrea care a declanșat acest protest împotriva lui Franklin Graham AICI!

Turul Evanghelistului Franklin Graham în Marea Britanie se va desfășura, în perioada 30 mai – 17 iunie 2020 și Londra, ultima destinație, pe 4 octombrie 2020. Rugați-vă pentru ca aceste evanghelizări să aibă loc și să atingă inimile oamenilor din Marea Britanie, în pofida opozițiilor. Mai multe știri despre eveniment și Franklin Graham AICI!

2 Comentarii
  1. Rodelinda Scheel 13 februarie 2020 Reply
  2. Ioana 13 februarie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.