Muzeul Mobil al Bibliei își deschide ușile la Arad

Miercuri, 26 februarie, Asociația „Renașterea Familiei” Timișoara lansează o nouă expoziție a Muzeului Bibliei, la Arad. Vernisajul expoziției începe miercuri, ora 10:00, în incinta Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” din Arad.

De asemenea, între orele 10:30 – 12:00 în sala „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii se va desfășura conferința „Creștin-democrația în contemporaneitate”, la care vor participa reprezentanții tuturor cultelor religioase din județul Arad.

Exponate de mare valoare, unicat în arhiva pastorului Ionel Tuțac, vor fi disponibile publicului larg în perioada 26 februarie – 3 martie, între orele 10:00-18:00, pe întreg parcursul zilelor lucrătoare și de la 10:00-13:00 în zilele de sâmbătă și duminică. Intrarea este liberă și toate grupurile vor beneficia de ghid special instruit pentru prezentarea colecției de Biblii.

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă Biblii celebre folosite de oameni importanți în istorie sau care au o viață lungă de câteva secole. Printre acestea se numără: cel mai mic exemplar al Bibliei Gutenberg, un sul al Cărții Estera de 6,5 metri, o Biblie în latină din anul 1700, un Evangheliar din 1761 apărut sub patronajul domnitorului Gavriil Callimachi, o biblie-breloc ce a aparținut lui Billy Graham, un manuscris de la 1250, o pagină din prima ediție King James Version și multe altele. Pentru cei mici vor fi prezentate, zilnic, benzi desenate cu tematică biblică.

Evenimentul este organizat de Asociația „Renașterea Familiei” din Timișoara, în colaborare cu: Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Prefectura Județului Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Complexul Muzeal Arad şi Arhiepiscopia Aradului.

Muzeul Bibliei a fost găzduit de două ori la Centrul Multifuncțional Bastion Timișoara și odată la Curtici. În premieră ajunge la Arad, iar pe agendă așteaptă orașe precum Oradea, Suceava, Constanța, Brașov, Craiova.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.