Chemarea Siberiei – Ziua #7: „A treia zi de Sagaalgan în Buriatia”

26 februarie 2020

Ulan-Ude, Buryatia

21 de Zile de Rugăciune pentru Buryați

În această zi Buriații budiștii, indiferent dacă sunt religioși sau nominali, vor merge la Dațan (templul budist) pentru ritualurile care „le-ar asigura” o Karma mai bună. O modalitate este de a face o plimbare de rugăciune în jurul Dațanului, în sensul soarelui, rotind cilindrii de rugăciune întâlniți în cale – cilindrii umpluți în interior cu sute, mii de mantre tipărite pe bucățele de hârtie. În acest timp ei trebuie să-și elibereze mintea de gândurile rele și negative și să încerce să gândească în mod pozitiv.

De asemenea, ei cumpără steaguri de rugăciune în templu și le atârnă pe tufele, copacii din jur sau stâlpii înălțați pentru asta în apropiere. Răsucirea cilindrilor și adierea steagurilor de rugăciune în bătaia vântului le dă speranța că rugăciunile lor se vor înălța către spirite/zeii.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:

Rugați-vă ca Buriații să înțeleagă adevăratul sens al rugăciunii – de a avea comuniune cu un Dumnezeu viu care îi iubește, îi aude și căruia îi pasă de ei.
Rugați-vă ca ei să ajungă să-și arunce toate îngrijorările asupra Lui, în orice moment, în orice loc, știind că El va purta de grijă (1 Petru 5: 7).
Rugați-vă ca Buriații să învețe că nu trebuie să se îngrijoreze de nimic și că prin rugăciune cu mulțumire, ei pot să-și facă cunoscute cererile Dumnezeului Celui Viu. (Filipeni 4:6)
Rugați-vă ca Buriații să cunoască pacea lui Dumnezeu, care depășește orice înțelegere, iar această pace să le păzească inimile și mințile în Hristos Isus (Filipeni 4:7)

În Harul Lui,

Marius Giura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.