Chemarea Siberiei – Ziua #8: Semnele zodiacale în practica religioasă a buriaților

27 februarie 2020

Ulan-Ude, Buryatia

21 de Zile de Rugăciune pentru Buryați

Andrei Ogorodnik/TASS (Photo by Andrei OgorodnikTASS via Getty Images)

Astrologia, ghicirea și magia sunt folosite pe scară largă și buriații cred că multe lucruri în viața lor sunt „legate” de anul nașterii (în total sunt 12 semne zodiacale/animale, câte unul pentru fiecare an dintr-un ciclu de 12 ani). Există descrieri pentru fiecare animal/zodie, „explicând” cât de norocoasă va fi, punctele forte, slăbiciunile, compatibilitățile, ce ar fi bine să facă, dar și lucrurile de care ar trebui să se ferească, etc. în anul 2020 (care este socotit anul șobolanului de metal alb), persoana născută într-o altă zodie-animal.

Fiecare zi din următoarele 12 zile reprezintă unul din aceste semne zodiacale diferite. Iar buriații sunt încurajați să meargă la templul budist cel puțin în ziua care corespunde semnului zodiacal al anului nașterii lor, pentru a se ruga și pentru ca lama (călugării) să le explice horoscopul, să le dea sfaturi și să le ghicească referitor la anul următor – bineînțeles, nu fără plată!

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă ca buriații să vadă toată urâciunea demonică a sistemului religios în care trăiesc și să fie gata s-o rupă cu el și să se alipească de Domnul (Deuteronom 18:9-14)
Rugați-vă ca buriații să nu-și mai cheltuie energia, timpul și banii pe ceea ce nu satură sufletul și duhul lor, ci îl lasă mai pustiu și mai devastat.
Rugați-vă ca ei să fie gata să vină, să alerge la Cel care poate să le dea fără plată adevărata hrană spirituală, cea care desfată sufletul. (Isaia 55:1-5)
Rugați-vă în mod deosebit pentru călugării budiști, șamani și alți lideri ai poporului buriat să primească un duh de înțelepciune și descoperire a lui Hristos, ca ochii lor să fie luminați și ca ei să înțeleagă care este nădejdea la care El i-a chemat. (Efeseni 1: 17-18)

În Harul Lui,

Marius Giura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.