Chemarea Siberiei – Ziua #10: „Legăturile de familie în cultura Buriată”

29 februarie 2020

Ulan-Ude, Buryatia

21 de Zile de Rugăciune pentru Buryați

Legăturile de familie sunt foarte importante în cultura Buriată. Face parte din tradiția lor ca pe parcursul Sagaalganului să-și viziteze cât mai multe dintre rude și să ia masa împreună. Buriații, ca în multe alte culturi asiatice, arată multă stimă și respect pentru părinți și pentru persoanele mai în vârstă, copiii și cei mai tineri folosind diferiți termeni de politețe atunci când vorbesc cu ei.

În timpul Lunii Albe, este obișnuit ca cei mai tineri să le facă rudelor mai în vârstă urări și să le ofere daruri, așezate pe o eșarfă buriată numită „hadak” (cu o astfel de eșarfă în mâini, pe care au pus un vas cu mâncare albă – semn al gândurilor curate- ei își întâmpină și musafirii).

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă ca Buriații să înțeleagă apartenența pe care o pot avea la familia lui Dumnezeu prin credința în Isus Hristos și ca ei să devină „împreună cetățeni cu sfinții în casa lui Dumnezeu”. (Efeseni 2:19)
Rugați-vă ca familii întregi de Buriați să-L cunoască pe Dumnezeu ca pe Tatăl lor iubitor și pe Isus ca pe Fratele lor devotat și ca familia lui Dumnezeu să crească și să se înmulțească în Buriatia.
Rugați-vă ca Buriații să știe că Dumnezeu este Acela care i-a creat și că El, ca Creator, le apreciază cultura, limba și obiceiurile care înfrumusețează și aduc diversitate în familia Lui.

În Harul Lui,
Marius Giura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.