Unde ajunge sufletul omului după ce moare?

Escatologia individuală se ocupă cu studiul viitorului omului după ce acesta moare, până la judecată. Ce se întâmplă în secunda imediat următoare cu cel care a murit? Oare mai este conştient de ceea ce se întâmplă cu el? Are anumite percepţii referitoare la starea sa reală? Dacă a fost un om credincios, experimentează deja fericirea alături de Dumnezeu? Sau, în situaţia în care nu a fost un credincios, simte o formă preliminară de pedeapsă?

După moarte, vom intra doar într-un somn inconştient sau vom avea anumite stări premergătoare şi de genul celor care le vom avea toată veşnicia? Avem o bază solidă, atunci când afirmăm că Dumnezeu ne păstrează într-un loc şi un stadiu provizoriu experimentând la un anumit grad ceea ce vom experimenta în eternitate? Sunt unii teologi care susțin că ideea de „nemurire a sufletului” trebuie respinsă categoric întrucât este de origine păgână cu rădăcini în metafizica raţionalistă.

Mai pe scurt: Ce se întâmplă cu sufletul omului după moarte?

În Biblie găsim un răspuns clar și fără echivoc la această întrebare, fie că este vorba de sufletul omului care a crezut și a ascultat de Dumnezeu fie că este vorba de cel care nu a crezut sau a ales să nu asculte de Dumnezeu.


Autor: Vlad Breană
Pastorul Bisericii Penticostale din Comuna Brodina şi satul Nisipitu, judeţul Suceava

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.