Chemarea Siberiei – Ziua #11: Creștinii buriați sunt persecutați în Luna Albă

1 martie 2020
Ulan-Ude, Buryatia
21 de Zile de Rugăciune pentru Buryați

Când Buriații se încred în Isus, e greu pentru ei să înțeleagă cum să continue să sărbătorească Sagaalganul, atât de multe dintre tradițiile asociate sărbătorii fiind legate de budism. Buriați creștini sunt uneori persecutați de familiile lor atunci când refuză să participe la ritualurile budiste, iar de multe ori sunt ridiculizați pentru credința lor în Isus. Unii creștini refuză să sărbătorească Luna Albă, pentru că este greu să separe tradițiile budiste de cele neutre din punct de vedere religios, dar și pentru că beția este de multe ori parte din sărbătorirea în familie.

Sagaalgan poate fi un timp întunecos din punct de vedere spiritual, dar credem că Dumnezeu poate răscumpăra multe din obiceiurile din timpul sărbătorii și că El îi poate ajuta pe creștinii buriați să împărtășească în acest timp cu cei dragi lor că lumina lui Isus este mai puternică decât întunericul.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă pentru a înțelege care din tradițiile legate de sărbătoare pot fi răscumpărate și folosite de creștini (ex. Postul de dinaintea sărbătorii; vizitele făcute familiei și rudelor; începerea Noului An în rugăciune cu Dumnezeu în locul așteptării zeului norocului, etc.).
Rugați-vă pentru cei persecutați și ridiculizați să aibă puterea de a rămâne fermi în credință, plini de răbdare și iubire față de familia și prietenii necredincioși.
Rugați-vă pentru credincioșii Buriați să aibă înțelepciune și discernământ în a ști cum să se închine lui Dumnezeu în timpul acestei sărbători și cum pot să-și ajute familia și prietenii să se deschidă pentru adevărul Său.

În Harul Lui,

Marius Giura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.