Chemarea Siberiei – Ziua #14: Numele copiilor buriați sunt alese de Lama și au o proveniență tibetană sau sanscrită

4 martie 2020
Ulan-Ude
21 de Zile de Rugăciune pentru Buriați


Buriații sunt în general foarte superstițioși și cele mai importante momente din viața lor sunt legate de ceea ce le „ghicesc în stele” călugării budiști – numele pe care le dau copiilor, zilele în care e bine să încheie o afacere, uneori meseriile pe care le aleg, dar și ziua potrivită pentru nuntă sau înmormântare sunt alese în funcție de ce zic aceștia.

Când un copil se naște, tatăl merge să-l întrebe pe lama ce nume să-i pună copilului – iar tot mai des numele lor nu mai sunt tradițional buriate, ci preluate din limbile tibetană sau sanscrită. Iar când cineva moare, se întâmplă ca acesta să fie îngropat și peste mai mult de o săptămână – pentru că așa le-a zis călugărul budist că e mai bine pentru o reîncarnare mai avantajoasă a persoanei respective!

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă ca Buriații care trăiesc în cercul obositor și lipsit de speranță al religiozității și superstițiilor să vină la Isus, Cel care le poate da adevărata libertate și adevărata odihnă.
Rugați-vă să fie gata să ia jugul bun și sarcina ușoară a lui Isus asupra lor și să devină discipolii Săi, învățând de la El, care este blând și smerit cu inima.
Rugați-L pe Dumnezeu să ridice lideri evlavioși dintre Buriați, care să își conducă cu curaj familiile și comunitățile în închinare înaintea Dumnezeului Celui Viu și în harul, dragostea și adevărul Lui.

În Harul Lui,

Marius Giura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.