Chemarea Siberiei – Ziua #16: Locuri „sacre” de închinare în natură pentru buriați

6 martie 2020
Ulan-Ude, Buriatia
21 de Zile de Rugăciune pentru Buriați

Un ritual budist de închinare la unul din locurile sfinte din nordul lacului Baikal

Majoritatea Buriaților, atât budiștii, cât și șamaniștii, cred că anumite locuri din natură au diferite grade de „energie spirituală”. De exemplu, despre unele izvoare termale cred că pot vindeca de anumite boli datorită energiei din acel loc. Anumite dealuri sau vârfuri de munte sunt considerate a fi sacre deoarece sunt mai aproape de domeniul spiritual. Există monumente și pietre care arată ca un animal, fiind considerate și ele locuri sacre.

Despre faimosul Lac Baikal cred că este un loc sfânt, plin de energie spirituală – mulți chiar se închină lacului! Când Buriații se apropie de aceste locuri, o fac cu teamă și respect și, de asemenea, cu speranța că vor „câștiga” o parte din acea energie.

Datsan – One of the Buddhist monasteries in Russia. Republic of Buryatia, Russia.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă ca Buriații să se înveselească și să se bucure împreună cu ostroavele cele multe, înțelegând că Domnul împărățește și asupra naturii.
Rugați-vă ca Buriații să aibă o teamă sănătoasă față de Dumnezeu, știind că „norii şi negura Îl înconjoară, dreptatea şi judecata sunt temelia scaunului Său de domnie. Înaintea Lui merge focul şi arde de jur împrejur pe potrivnicii Lui. Fulgerele Lui luminează lumea: pământul Îl vede şi se cutremură. Munţii se topesc ca ceara înaintea Domnului, înaintea Stăpânului întregului pământ”.
Rugați-vă ca ei să știe că „cerurile vestesc dreptatea Lui și toate popoarele vor vedea slava Lui” (conform Psalmului 97: 1-6).

În Harul Lui,

Marius Giura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.