Chemarea Siberiei – Ziua #17: „Oboo – casa duhului pe înălțimile Buriatiei”

7 martie 2020
Ulan-Ude, Buriatia
21 de Zile de Rugăciune pentru Buriați

Buriații cred că anumite locuri din natură sunt sub autoritatea unui duh-stăpân al locului, care locuiește acolo. Atunci când conduc mașina sau merg pe lângă un „loc sfânt” – oboo, „casa duhului” – care adesea se află pe o înălțime, un deal sau un vârf de munte, ei vor aduce ofrande duhului locului. De cele mai multe ori este vorba despre monede (pe care șoferii le pot arunca pe fereastra mașinii în timp ce trec), dar și bomboane, țigări, orez sau sticle cu vodcă pe care le așează lângă oboo.

Ei leagă și „steaguri de rugăciune” pe copacii care se află lângă locul sacru, fiind totodată atenți să nu deranjeze duhul în nici un fel prin deteriorarea locului. De asemenea, mulți construiesc altare în casele lor pentru zeii casei, rugându-se să le protejeze familia și oferindu-le ofrande – lapte, bomboane, alte mâncăruri, etc.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă ca Dumnezeu să-Și trimită Lumina și Adevărul Lui poporului Buriat pentru ai călăuzi, astfel încât ei să-L cunoască pe Iehova ca singurul Dumnezeu vrednic de a primi închinarea.
Rugați-vă ca prin cunoașterea lui Isus – Lumina și Adevărul lui Dumnezeu – Buriații să fie conduși în prezența lui Dumnezeu – pe muntele Lui cel sfânt și în locuința Lui.
Rugați-vă ca ei să vină să se închine la cruce – altarul de jertfă al Mielului – și ca El să devină bucuria lor deplină, care îi va face să aducă daruri de laudă Domnului. (Conform Psalmului 43: 3-4).

În Harul Lui,

Marius Giura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.