Chemarea Siberiei – Ziua #18: Călăria și luptele mongole sunt sporturi naționale în Buriatia

8 martie 2020
Ulan-Ude, Buriatia
21 de Zile de Rugăciune pentru Buriați

Sporturile cele mai răspândite în Buriatia sunt tirul cu arcul, călăria și luptele mongole, care sunt practicate din vremuri străvechi și sunt considerate sporturi naționale între mongoli din diferite triburi. Cele mai importante festivaluri (naadam/jocurile) la care buriații se întrec în aceste sporturi sunt Surharban (are loc în luna iunie, cu participanți din toate raioanele Buriatiei – la jocurile naționale din Ulan-Ude participă câștigătorii „pe județ” în fiecare din cele 3 categorii) și Altargana – ultimul fiind un festival internațional la care se strâng buriații din Rusia, Mongolia și China, pe rând în una dintre aceste țări.

În vechime aceste naadam/jocuri erau locul în care se întreceau între ei cei mai buni soldați, precum și gărzile regale, cei care aveau datoria de a-l păzi pe hanul mongol.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă ca Buriații să învețe să se disciplineze nu doar în ce privește trupul, ci și în ceea ce privește evlavia – care are promisiunea atât a vieții de aici, cât și a celei veșnice. (1 Timotei 4:7,8)
Rugați-vă ca ei să alerge pentru a dobândi cel mai important premiu – premiul chemării cerești în Hristos Isus, luptându-se lupta cea bună a credinței.
Rugați-vă ca Buriații să obțină cununa care nu se poate veșteji a slavei, învățând să trăiască în Hristos, înfrânându-se de la rău și păcat.(conform 1 Crinteni 9:24,25, 1 Timotei 6:12).

În Harul Lui,

Marius Giura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.