Chemarea Siberiei – Ziua #20: Buriații în lume

7 martie 2020
Ulan-Ude, Buriatia
21 de Zile de Rugăciune pentru Buriați

Mai ales în ultimii ani, din ce în ce mai mulți buriați se mută din Buriatia în căutarea de locuri de muncă mai bine plătite și unei vieți mai bune pentru ei și copiii lor. Mulți dintre ei au emigrat în Coreea de Sud, dar unii și în Europa, America, etc.

Dorința noastră este ca Dumnezeu să folosească această „diasporă” Buriată pentru a-Și zidi împărăția între ei, oferindu-le acestora oportunități de a auzi Evanghelia acolo unde locuiesc, pentru a fi apoi un instrument în mâna lui Dumnezeu pentru a duce Vestea Bună a Împărăției înapoi între cei dragi lor din Buriatia.

Ne dorim de asemenea ca dintre buriați să se ridice misionari care să ducă Evanghelia și în alte colțuri din lume – cum ar fi alte grupuri etnice budiste care încă n-au auzit de Isus Hristos!

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
Rugați-vă pentru diaspora Buriată care trăiește în alte părți ale lumii să aibă ocazii de a întâlni urmași ai lui Isus și de a auzi clar Evanghelia în locurile unde ei trăiesc.
Rugați-vă ca greutățile pe care le implică traiul în alte culturi să îi determine pe buriați să se gândească la scopul și sensul vieții.
Rugați-vă să înțeleagă că Dumnezeu „le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească” (Fapte 17:26-27).
Rugați-vă ca și între buriați „să fie pregătit un seceriş și ca Dumnezeu să îi aducă înapoi pe robii de război ai poporului lor!” (Osea 6:11). „O, Doamne Dumnezeul oştirilor, ridică-i pe buriați! Fă să strălucească Faţa Ta peste ei şi vor fi scăpaţi!” (Psalmul 80:19).
Rugați-vă ca buriații, ca și Isus, „să fii o lumină pentru neamuri, ca să ducă mântuirea Lui până la marginile pământului!” (Isaia 49:6)

În Harul Lui,

Marius Giura.

Un comentariu
  1. john i nicorici 12 martie 2020 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.