Creștinii iranieni proclamă Evanghelia cu ajutorul televiziunii prin satelit

Un program tv interactiv transmis prin satelit, numit Signal, reprezintă o platformă pentru creștinii persecutați din Iran.

„Cu ceva timp în urmă, înainte de a începe să producem și să difuzăm programul, am încercat să găsim o abordare unică pentru creștini, în special pentru cei care locuiesc în interiorul Iranului, ca să fim vocea lor,” a spus Reza Jafari, gazda emisiunii, pentru Christian Post.

„Majoritatea programelor tv creştine, disponibile prin satelit în Iran, sunt fie programe educaţionale, fie programe teologice şi multe din ele arată ca un monolog.”

Prin urmare, Jafari, care s-a convertit la creștinism în 2003, a dorit să introducă o nouă modalitate prin care să încurajeze creștinii care trăiesc în Orientul Mijlociu și a creat o platformă în urmă cu un an și jumătate pentru a permite creștinilor să își împărtășească mărturiile personale prin intermediul programului „Signal”.

Programul este transmis în 25 de țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord prin canalul de satelit de limbă Farsi, SAT-7 PARS. Jafari este gazda emisiunii, împreună cu Niloufar Raisi, vorbesc cu credincioșii în direct prin intermediul Skype sau difuzează interviuri înregistrate. Mulți dintre acești creștini sunt foşti musulmani, nou convertiți,  din afara Iranului sau credincioși care încă trăiesc în Iran.

„O poveste foarte emoţionanta din partea cuiva pe care l-am avut în cadrul emisiunii a fost o mărturie pre-înregistrată de la un afgan convertit”, spune Jafari. „A făcut parte dintr-un grup militant taliban din Afganistan. Meseria lui era să ucidă oameni şi să meargă la război. Povestea sa și călătoria sa de transformare interioară pe care le-a împărtășit în programul nostru au fost cu adevărat inspirationale.

„Fie că iese într-un mod foarte simplu sau prin cuvinte simple, este inspirațional pentru noi. De multe ori când vorbesc cu colegii mei sau cu producătorul programului, îi numesc pe acești oameni – convertiții musulmani care au decis să-l urmeze pe Isus – îi numesc eroi tăcuți. Deoarece cunoscând toate consecințele și hotărând totuși să-L urmeze pe Hristos, să rămână în țară și să rămână fermi în credința lor, este extraordinar. ”

Televiziunea prin satelit s-a dovedit a fi o formă mai sigură de comunicare pentru creștinii din Iran în loc de internet, unde pot fi monitorizați îndeaproape.

Potrivit Open Doors USA, Iranul este clasat ca a noua cea mai rea țară din lume în privința persecuției creștine. Cu toate acestea, numărul creștinilor a crescut în țară.

„De-a lungul ultimului deceniu, Iranul a avut cea mai mare creștere a bisericilor de casă din lume”, a spus Jafari. „Acest lucru a alarmat foarte mult autorităţile care au luat măsuri să monitorizeze creștinii și mai ales convertiții chiar mai mult decât înainte.” În 2016, Open Doors a estimat că aproximativ 400.000 de creștini trăiau în Iran; acest număr s-a dublat probabil la 800.000 în ultimii trei ani.

„Creștinii din Iran sunt încurajați să știe că nu sunt singurii oameni care trec prin momente dificile. Există mulţi creştini care se găsesc într-o situație similară ”, a spus Jafari. „Dar ei se odihnesc într-o speranță vie că Dumnezeu este în spatele lor și că Dumnezeu este cu ei.”

Sursa: Christian Headlines

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.