15 Martie 2020 – Ziua Națională de rugăciune în SUA

Președintele Donald Trump a declarat ziua de duminică, 15 martie 2020, Zi Națională de Rugăciune în Statele Unite.

„Am onoarea să declar ziua de duminică, 15 Martie, ca Zi Națională de rugăciune. Suntem o țară care de-a lungul istoriei a privit înspre Dumnezeu pentru protecție și putere în vremuri ca acestea… Oriunde v-ați afla, vă încurajez să alegeți rugăciunea ca un act de credință. Împreună putem reuși!”

Acest anunț vine după ce administrația Trump a declarat oficial Starea de Urgență în Statele Unite, pentru a întări lupta de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri urgenţă naţională în contextul epidemiei de coronavirus, transmite DPA.

„Pentru a oferi putere deplină guvernului federal, declar oficial urgenţă naţională”, a declarat Trump, vorbind de la Casa Albă.

Măsura va permite guvernului federal să folosească fondurile alocate în caz de catastrofe – 50 de miliarde de dolari pentru finanţarea răspunsului la coronavirus.

Trump a cerut spitalelor să-şi activeze planurile de pregătire pentru situaţii de urgenţă şi fiecărui stat să înfiinţeze centre pentru operaţiuni de urgenţă.

Liderul american a anunţat, totodată, o creştere puternică a capacităţii de testare pentru coronavirus.

„Anunţăm un nou parteneriat cu sectorul privat pentru a creşte şi a accelera semnificativ capacitatea noastră de testare a coronavirusului”, a anunţat preşedintele american, în timp ce guvernul său a fost criticat pentru încetinirea cu care testele de depistare au fost puse la dispoziţia publicului în ţară, conform AFP.

Trump a cerut Ministerului Energiei să cumpere petrol pentru rezerva strategică, mai scrie Reuters.

Sursa: TRIBUNA.US

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.