Jurnal de Misiune | Noutăți din proiectul Rroma, Wycliffe România

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” (Isaia 58:1a)

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut pe toți cu dragostea reînnoită a lui Isus în această zi ploioasă de primăvară. Sunt foarte recunoscător pentru toate binecuvântările primite în iarna care a trecut și aș dori să vă împărtășesc câteva din ele, ca să putem slăvi pe Tatăl nostru pentru toate bunătățile Sale.

Lucrarea mea în proiectul Rroma!
Sezonul de iarnă este cel mai bun din punct de vedere al lucrării spirituale, după cum știți deja. Așa a fost și în acest sezon, în care ne-a ajutat și vremea mai călduroasă.

Orele de Biblie pentru copii și înregistrările cu verificările
Am continuat orele cu copiii și am finalizat viața regilor, iar apoi am studiat viața lui Ezra. La crăciun am avut o mică sărbătoare de crăciun cu copiii, iar mai târziu am înmânat și câteva cadouri. Copiii au fost bucuroși. Eu sunt bucuros și mulțumitor și mai departe Domnului pentru aceste inimi „mici”, dar să ne rugăm în continuare ca acest Cuvânt al Domnului să nu dispară fără urme din viața lor. Un coleg m-a însoțit în aceste vizite, și am reușit să finalizăm verificările la materialele audio/video, dar am continuat cu verificările și corectările versetelor („de aur”) biblice. La aceste întâlniri particip cu bucurie, pentru că pot practica limba romani mai mult și pot învăța multe lucruri noi. Sunt mulțumitor, că am putut înainta și în acest aspect al lucrării, dar să ne rugăm mai departe pentru fazele următoare ale acestei lucrări.

Vizitele din Transilvania
Am amintit și în scrisoarea anterioară vizitele începute în bisericile și comunitățile de Romi din Transilvania. Atunci am fost la comunitățile din județul Mureș și Bistrița Năsăud, iar în timpul iernii am continuat cu județul Bihor și Sălaj. Cele mai multe vizite, în special cele mai lungi le-am planificat pe iarnă, pentru că atunci încă sunt acasă grupurile de Romi. Acum, la începutul primăverii, ei pleacă peste graniță, în vest, pentru mai multe și mai bune lucrări, sperând la un trai mai bun. Astfel la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lui februarie am făcut aceste vizite.

Scopul vizitei noastre a fost prezentarea lucrării noastre, distribuirea materialelor (atât cele tipărite, cât și cele audio-vizuale – CD/DVD) și popularizarea website-ului nostru, dar nu în ultimul rând am făcut și evaluarea lingvistică, ca să vedem ce fel de dialect vorbesc în localitatea respectivă. O săptămână am petrecut în județul Bihor, timp în care pornind din Oradea am vizitat 9 comunități de Romi, iar pentru alte 3 comunități am trimis materiale prin slujitori locali (păstori, misionari, lideri etc.). O săptămână am petrecut și în județul Sălaj, unde am continuat această lucrare. Aici am putut vizita 12 comunități, între care a fost una maghiară, una română și o biserică mixtă de romi maghiari, celelalte fiind numai de Romi, unde am slujit cu drag. În afară de acestea am putut trimite și aici la încă 3 comunități materialele. În toate locurile ne-au primit cu drag, cu interes mare și cu bucurie.

Sunt recunoscător, că am putut ajunge în atâtea locuri şi am putut împărtăși puțin din dragostea uimitoare a lui Dumnezeu, dar să ne rugăm, ca Cuvântul Domnului să lucreze în toate comunitățile, unde ajunge.

Alte slujiri!
Predicile, distribuirea pachetelor și misiunea la spital

Desigur am continuat și slujirea din biserica locală și din împrejurimi și în timpul iernii, dar în jurul crăciunului desigur că s-a intensificat lucrarea. Pe lângă predicarea regulată, am continuat vizitarea bolnavilor și distribuirea pachetelor pentru familiile sărace și nevoiașe. Am vizitat și una din bisericile de Romi în ajunul crăciunului, unde desigur am predicat. Aici trebuie să menționez că deja anual, regulat vizităm, în jurul crăciunului, copii bolnavi din spital și oferim un cadou pentru ei, lucru pe care l-am putut realiza și în acest an. Eu am putut sluji și aici cu un grup de tineri din biserica noastră împreună cu echipa preotesei de la spital. Sunt foarte recunoscător Domnului pentru toate oportunitățile și lucrarea făcută. Să ne rugăm în același timp ca El să folosească totul pentru gloria Sa şi pentru zidirea Împărăției Sale.

Mulţumiţi  Domnului împreună cu mine:
pentru că Domnul ne-a ocrotit în drumurile noastre;
pentru că am putut înmâna atât de multe materiale în atâtea locuri;
pentru că am putut verifica atâtea materiale audio și video;
pentru că am continuat orele cu copii;
pentru că am ajutat la „clădirea” bisericilor;
pentru bisericile și persoanele de acasă, care  mă  susțin  din toate punctele de vedere.

Rugaţi-vă pentru:
ca Domnul să folosească materialele distribuite;
ca romii să trimită noi traducători și grupuri pentru materiale;
ca Domnul să binecuvânteze atât comunitățile de romi cât și altele;
ca Domnul să ne călăuzească în slujire;
ca Domnul să lucreze  în continuare pentru susținerea mea financiară necesară;
pentru misiunea internă şi externă.
Mulţumesc anticipat!

Închei aici gândurile mele. Domnul să vă binecuvânteze.

Cu dragoste în Isus Hristos, Zoltán!

Sursa: Wycliffe.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.