Samy Tuțac: Jurnalul unei Duminici neobișnuite…

M-am trezit devreme, ca întotdeauna. Mi-am făcut cafeaua, mi-am luat Scriptura și m-am așezat în fotoliul meu preferat. Am citit Psalmul 91, așa ca și când nu l-am mai citit niciodată. Ce Dumnezeu mare avem! Ce bine e să stai “sub ocrotirea Celui Prea Înalt” și să te odihnești la “umbra Celui Atotputernic”. Ce bine e să-L poți numi “Dumnezeul meu în care mă încred”. Vă încurajez să începeți această Duminică neobișnuită cu Psalmul 91.

Apoi, în timp ce un guguștiuc conducea închinarea prin cântare la geamul meu, m-am rugat pentru familia mea, pentru Biserica Providența, pentru bisericile din România, pentru autorități și pentru cei care lucrează în spitale, în vămi sau în poliție. Am continuat citirea din Scriptură cu 1 Petru capitolul întâi, un cuvânt adresat aleșilor lui Dumnezeu care trăiesc “împrăștiați” peste tot. Așa cum suntem noi azi și poate vom fi o vreme de aici înainte.

Am pregătit, pentru membrii Bisericii Providența, o schiță în două părți a ideilor principale expuse de Petru în acest capitol, una pentru “închinarea de dimineață” și una pentru “închinarea de seară”. Mă pregătesc să merg la Biserica “Radio Vocea Evangheliei”, de la ora 11.00, să abordăm tema “Ce ne învață Biblia despre Covid-19”. Mai târziu voi posta esența acestui mesaj. Cred că ne puteți vedea live pe pagina de facebook a RVE Timișoara.

E prima Duminică altfel de când mă știu. Deși pentru mine unele lucruri sunt la fel, totuși unele sunt neobișnuite. Dumnezeu, însă, e același, El nu se schimbă. Mă uit pe geamul de la terasă și văd micuțul nostru cais plin de flori, semn că Primăvara și-a intrat în drepturi. M-am rugat și continui să mă rog ca timpul acesta de restricții, impus de virusul Corona, să fie începutul unei Primăveri spirituale cum România nu a mai cunoscut.

Să aveți o Duminică prin har și să vă bucurați de familiile care Domnul vi le-a dat! Și nu uitați: O lume speriată are nevoie de o Biserică neînfricată.

Fiți binecuvântați!

Samy Tuțac,

Pastorul Bisericii Providența Timișoara

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.